ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Εντυπωσιακό βίντεο της NASA δείχνει το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική από το 1984 έως το 2016

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 π.μ. |
Εντυπωσιακό βίντεο της NASA δείχνει το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική από το 1984 έως το 2016
 Την κίνηση των πάγων στον Αρκτικό ωκεανό και τη συρρίκνωσή τους τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, δείχνει ένα εντυπωσιακό time-lapse που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. 

 Ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής συρρικνώνεται, χάνει μάζα και διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από την αύξηση της θερμοκρασίας των νερών και της ατμόσφαιρας. «Αυτό που έχουμε δει με την πάροδο των ετών, είναι ότι ο παλαιότερος πάγος εξαφανίζεται», δήλωσε ο Walt Meier, ερευνητής του θαλάσσιου πάγου στο Goddard Space Flight Center της NASA. 

«Αυτός ο παλαιότερος, πιο παχύς πάγος είναι σαν το "τείχος" του θαλάσσιου πάγου: ένα ζεστό καλοκαίρι θα λιώσει το πιο πρόσφατο, λεπτό στρώμα πάγου μακριά, αλλά δεν θα καταφέρει να καταστρέψει τελείως τον παλαιότερο πάγο. 

Αλλά αυτός ο παλαιότερος πάγος γίνεται πιο αδύναμος επειδή υπάρχει λιγότερη ποσότητα από αυτόν και εκείνος που έχει απομείνει είναι διαιρεμένος και λεπτότερος, οπότε το "τείχος" δεν είναι τόσο καλό όσο ήταν στο παρελθόν», προσθέτει. 

 Το NASA Scientific Visualization Studio έχει δημιουργήσει το βίντεο που δείχνει πόσο έντονη υπήρξε η μείωση πάγου στην Αρκτική, από το 1984 έως το 2016. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ