ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η Πελοπόννησος στην έκθεση WTM του Λονδίνου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:27:00 μ.μ. |
Η Πελοπόννησος στην έκθεση WTM του Λονδίνου
 Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη τουριστικη έκθεση WTM στο Λονδίνο όπου συμμετέχει για μια ακόμη φορά η Πελοπόννησος. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην τουριστικη βιομηχανία που αναδεικνύει τις τάσεις των επισκεπτών και πωλητών του τουριστικού προϊόντος για το 2017.

Μάλιστα σε έρευνα που δημοσιεύτηκε χθες, πρώτη ημέρα της έκθεσης, διαφαίνεται πως η Ελλάδα, μαζί με την Αίγυπτο και την Τουρκία, επιστρέφουν στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος για επαγγελματικές συμφωνίες με εταιρίες από το εξωτερικό, σύμφωνα με την έρευνα της WTM, Industry Report 2016. 

Ρωτήθηκαν περισσότεροι από 2.000 buyers και εκθέτες για τις ανάγκες της έρευνας, με τους μισούς από το δείγμα να αναφέρουν πως σκοπεύουν να έχουν συζητήσεις με επιχειρησεις από την Αίγυπτο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Ειδικότερα , το 37% του δείγματος ενδιαφέρεται για συζητήσεις με ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, το 29% για τουρκικές και το 17% για αιγυπτιακές. Οκτώ από τους 10 buyers που ενδιαφέρονται για συζητήσεις με Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτο, έχουν την προσδοκία ότι θα κλείσουν συμβόλαιο στη διάρκεια της έκθεσης (80%, 80% και 78% αντίστοιχα).

Η σημασία της συμμετοχής της Πελοποννησου ειναι εμφανής, αλλωστε η βρετανική τουριστικη αγορά στηρίζει σταθερά το Πελοποννησιακο τουριστικό προϊόν.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης επισκέφθηκε το περίπτερο της Πελοποννήσου η Υπουργός Τουρισμού κ.Κουντουρα, ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ,Αγοραστός, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Κακογιάννη κ.Αγγελοπουλος, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί tour operators .Την Περιφέρεια Πελοποννησου εκπροσωπούν η Περιφ.Συμβουλος και Εντεταλμένη Τουρισμού κ. Αντωνια Μπουζα, ο Περιφ.Συμβουλος κ.Αναστασιος Τζανης , ενω παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειαρχης κ.Περικλης Μαντάς.

Εκπροσωποι του Δήμου Σπάρτης, επιχειρηματιών, συλλόγων ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων πλαισιώνουν την Πελοποννησιακη συμμετοχή. Η έκθεση συνεχίζεται με πολλες Β2Β συναντησεις και εκδηλωσεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ