ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Απολογισμός 2016 του ΦΟΙΝΙΚΑ Αθλητικού Συλλόγου Αργολίδος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:03:00 μ.μ. |
Απολογισμός 2016 του ΦΟΙΝΙΚΑ Αθλητικού Συλλόγου Αργολίδος
 Το 2016, ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του Αθλητικού Συλλόγου της Αργολίδας ΦΟΙΝΙΞ, με έδρα του το Στάδιο Ναυπλίου, ήρθε στο τέλος του.

Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αργολίδας, τα Μέλη του ΔΣ, το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του και εγώ προσωπικά, επιθυμούμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές που συνδράμουν στην διεξαγωγή αγώνων Τοξοβολίας στην περιοχή μας (Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αθλητικά Σωματεία-Ομοσπονδία), διότι, με την ελάχιστη χιλιομετρική απόσταση που καλούνται να καλύψουν οι αθλητές μας για να συμμετάσχουν σε Πανελλήνιους αγώνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, αναδεικνύεται το εξόχως αναπτυξιακό έργο του Συλλόγου μας, ο οποίος αποτελεί απόλυτο παράδειγμα και πρότυπο πρωτοποριακής αθλητικής ανάπτυξης ανάμεσα στο σύνολο των Σωματείων Τοξοβολίας της χώρας, με το να έχει γίνει μέσα στον έναν μόνον χρόνο της αγωνιστικής του παρουσίας:

--- το πολυπληθέστερο αθλητικά Σωματείο Τοξοβολίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 28 ενεργούς αθλητές (και με 29 αθλητικές συμμετοχές 23 αθλητών του στους δύο μόνον αγώνες του Ναυπλίου της 3-4 και 10-11/12/2016), και πολύ ψηλά στην κλίμακα των πολυπληθέστερων Σωματείων πανελλαδικά, αυξάνοντας τον αριθμό των αθλητών του από τις 10/12/2015 (1η συμμετοχή αθλητών του σε αγώνα) κατά 150% !

--- το δεύτερο πολυπληθέστερο στην Ελλάδα Σωματείο με αθλητές μικρών ηλικιών, στους τελευταίους αγώνες του Ναυπλίου, αυξάνοντας τον αριθμό τους από τις 10/12/2015 (1η συμμετοχή αθλητών του σε αγώνα) κατά 250%, συναγωνιζόμενο Σωματεία με προϋπηρεσία άνω των 15 ετών στο άθλημα!

--- με τους περισσότερους αθλητές στις μικρές ηλικίες, αλλά και στην Β' και κυρίως στην Α' Εθνική Κατηγορία από τους αθλητές Τοξοβολίας της Αργολίδας αλλά και από κάθε άλλο Σωματείο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και με δυνατότητα συμμετοχής των αθλητών μας σε εννέα (9) ηλικιακές κατηγορίες της Α' Εθνικής Κατηγορίας ! (Ολυμπιακό Τόξο Εφήβων, Νέων Ανδρών, Νεανίδων, Νέων Γυναικών, Ανδρών, Γυναικών, Σύνθετο Τόξο Εφήβων, Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών),

--- με αθλητή του ήδη να έχει συμμετάσχει με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος!,

--- με φυτώριο δεκάδων νέων “επερχόμενων” αθλητών μικρών (αλλά και μεγαλύτερων) ηλικιών!,

--- με πρωτοποριακό και μοναδικό στην Ελλάδα αναπτυξιακό πρόγραμμα εκπαιδευτικών μαθημάτων σε Σχολεία της Αργολίδας, για δεύτερη χρονιά εφέτος (σε επτά Δημοτικά Σχολεία της Αργοναυπλίας)!,

--- με ανάπτυξη και των δύο ειδών τόξων,

--- με αθλητές του σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.!

--- με διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων, μοναδικό Σωματείο στην Ελλάδα που εφαρμόζει σε μόνιμη βάση αντίστοιχο πρόγραμμα

--- με διεξαγωγή ψυχαγωγικών κοινωνικών δρώμενων, όντας το μοναδικό Σωματείο Τοξοβολίας που διοργανώνει τέτοια δρώμενα για τα μέλη του και τις οικογένειές τους (προβολές ταινιών, ψυχαγωγικά “αθλητικά” events κλπ)!

--- με συνεργασία με ποικίλους κοινωνικούς Φορείς (Πολιτιστικούς Συλλόγους, Συλλόγους Γ & Κ, Σχολεία, Νεολαίες κομμάτων κλπ) και προσφορά στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού, και πάλι μοναδικό Σωματείο στην Ελλάδα με τέτοια κοινωνική δραστηριότητα και προσφορά !

--- με πρόγραμμα Archery Talents Scouting, επίσης μοναδικός Σύλλογος στην Ελλάδα που εφαρμόζει τέτοιο πρόγραμμα !

--- με τους αθλητές και τους εκπαιδευόμενους-μαθητές του ΦΟΙΝΙΚΑ, να ξεπερνούν μέσα στο 2016 τους εκατόν σαράντα (140), δραστηριότητα η οποία δεν έχει ΠΟΤΈ επιδειχθεί από άλλο Σωματείο Τοξοβολίας στην Ελλάδα!!

Στο τέλος του 2016, μετά από μία εξαιρετικά σημαντική παρουσία των αθλητών του (4η και 5η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στο Ολυμπιακό Τόξο Ανδρών, συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα, χρυσά ή/και αργυρά ή/και χάλκινα σε όλους σχεδόν τους αγώνες Κλειστού και Ανοικτού Χώρου που συμμετείχε, πολλές άνοδοι στην Α' Εθνική Κατηγορία), ακριβώς έναν χρόνο μετά την πρώτη του συμμετοχή σε αγώνα αθλητών του (στις 10/12/2015), στους δύο αγώνες που διεξήχθησαν στο Κλειστό Στάδιο της Αγ. Τριάδας (3-4 και 10-11 Δεκέμβρη):

Αν και με αρκετές απουσίες λόγω προβλημάτων υγείας (αλλά και φοιτητικών ή επαγγελματικών υποχρεώσεων και ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής), ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ συμμετείχε με τους περισσότερους αθλητές από κάθε άλλο Σωματείο της επικράτειας! (23 αθλητές, σε 29 αγωνιστικές παρουσίες/συμμετοχές), επετεύχθησαν εικοσιέξι (26) νέα ατομικά ρεκόρ (!!!), κατακτήθηκαν 4 πρώτες θέσεις, 2 δεύτερες, 2 τρίτες, επετεύχθησαν και στα δύο είδη τόξου επτά (7) άνοδοι στην Α' Εθνική Κατηγορία σε 6 ηλικιακές κατηγορίες (Ολυμπιακό Τόξο Γυναικών-Εφήβων-Νέων Ανδρών - Νέων Γυναικών και Σύνθετο Τόξο Εφήβων και νέων Ανδρών), με δυνατότητα συμμετοχής αθλητών και αθλητριών μας εφεξής σε 9 ηλικιακές κατηγορίες στην Α' Εθνική (ο μεγαλύτερος αριθμός αθλητών στην Α' Εθνική από κάθε άλλο ατομικό άθλημα και Σωματείο στο Νομό Αργολίδας!!!), και με το σύνολο των αθλητών μας να εκπροσωπούν την Αργολίδα σε δεκαπέντε (15) συνολικά ηλικιακές κατηγορίες !! (Ολυμπιακό Τόξο: Παίδων, Παγκορασίδων, Παμπαίδων, Παμπαίδων-Β', Εφήβων, Νεανίδων, Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Ανδρών, Γυναικών, Σύνθετο Τόξο: Παίδων, Εφήβων, Νέων Ανδρών, Νέων Γυναικών, Ανδρών).

Με τους μικρούς μας αθλητές να κερδίζουν ένα αργυρό και ένα χάλκινο μετάλλιο, και με εννέα (9) νέα ατομικά ρεκόρ στις 10 αθλητικές συμμετοχές, όντας το 2ο πολυπληθέστερο από τα 18 Σωματεία Τοξοβολίας που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα Μικρών Ηλικιών 2016 !!!

Όλα τα παραπάνω, με έναν μόνον χρόνο από την πρώτη αγωνιστική παρουσία του και από την σύστασή του ως νέος Σύλλογος Τοξοβολίας στο Ναύπλιο!!

ΧΩΡΙΣ καμμία επιδότηση από οποιονδήποτε Φορέα!!

Με ιδιοκατασκευή των υλικών που χρησιμοποιεί εκπαιδευτικά (στόχοι-τόξα-βέλη), αλλά και των “εγκαταστάσεων”/χώρων που χρησιμοποιεί (στέγαστρα/σκίαστρα αθλητών-στόχων)

Με συμμετοχή πολλάκις των αθλητών του με δανεικό-ξένο εξοπλισμό, και με υπό αντίξοες συνθήκες διεξαγωγή προπονήσεων (δυσκολία εύρεσης χώρου προπόνησης-ωρών, καιρικές συνθήκες κλπ)

Ως Πρόεδρος του ΦΟΙΝΙΚΑ, θέλω να ευχαριστήσω τον ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου για την δυνατότητα που μας παρέχει να προπονούμαστε στο Στάδιο Ναυπλίου, και για τις ενέργειες που είναι σε εξέλιξη, προς αδειοδότηση λειτουργίας τοξοβολικών χώρων του ΔΟΠΠΑΤ.

Με το νέο έτος, ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ, αγωνιστικά πρόκειται να συνεχίσει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος και να πρωταγωνιστεί στο άθλημα της Τοξοβολίας στην Αργολίδα αλλά και σε όλη την επικράτεια, και αναπτυξιακά να συνεχίσει να αποτελεί έναν Σύλλογο πρότυπο για τους υπόλοιπους πανελλαδικά, γεννώντας-αναδεικνύοντας και εξελίσσοντας πολλούς περισσότερους αθλητές κάθε ηλικίας, αφού η τοξοβολική σπορά και το έργο που διεξάγεται τα δύο τελευταία χρόνια αδιάλειπτα, αποδίδει και θα συνεχίσει να αποδίδει αθλητικούς και κοινωνικούς καρπούς διαρκώς!

Για μία ακόμα φορά, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον πρωτεργάτη της ανάπτυξης της Τοξοβολίας στην Αργολίδα Κώστα Βούρο, του οποίου το όραμα και οι ακαταπόνητες προσπάθειες και η προσφορά του από το 2012 που ήρθε στο Νομό μας (εκπαιδευτικά, υλικά, οργανωτικά, και μην ξεχνάμε ότι το 90% των Αργολιδέων τοξοβόλων σήμερα είναι παιδιά που κυριολεκτικά γέννησε ο ίδιος), υλοποιείται στις μέρες μας, κινητοποιώντας όλες τις σχετικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του αθλήματος της Τοξοβολίας, και από τα δύο Σωματεία Τοξοβολίας που υπάρχουν στην Αργολίδα και του χρωστούν την ίδρυσή τους, τόσο από το πρώτο Σωματείο το 2013 (ΑΟ Μέρμπακα), όσο και από το δεύτερο, το 2015 (ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αργολίδας).

Μακριά από κάθε τυπικό ή άτυπο (σωματειακό ή άλλο) συναγωνισμό (ή ανταγωνισμό), ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αργολίδας με έδρα του το Στάδιο του Ναυπλίου, αθόρυβα και κυρίως σταθερά και με συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς και αποτελεσματικότητα, αναδεικνύεται μέσα από την αδιάλειπτη παραγωγή αθλητικού έργου που παρουσιάζει από πριν ακόμα από την σύστασή του ως Αθλητικός Σύλλογος, ως ένα από τα σημαντικότερα και κυρίως πιο ελπιδοφόρα, για την ανάπτυξη του αθλήματος της Τοξοβολίας, Σωματεία της χώρας. Με αδιαμφισβήτητα έργα και απτά μετρήσιμα αποτελέσματα. Με ΠΟΛΛΗ δουλειά και ετήσια εκπαιδευτικά & αναπτυξιακά προγράμματα, με γνώσεις, και με προσφορά στην κοινωνία, υπηρετώντας τον αθλητισμό και την αθλητική ηθική με συνέπεια και σεβασμό. Γιατί ό,τι αγαπούμε, το υπηρετούμε στον μέγιστο βαθμό, και για τον λόγο αυτό επιτελούνται όλα τα εξαιρετικά αποτελέσματα του ΦΟΙΝΙΚΑ!

Στέλνουμε θερμές ευχές σε όλους τους συμπολίτες μας για Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές, κι ελπίζουμε το 2017 να είναι ακόμα καλύτερο μαζί μας, με Υγεία κι Ευτυχία!

Τα ΜΈΛΗ του ΔΣ: 
Παπαβασιλείου Ι.
Αδάμης Π.
Κατσικόγιαννη Δ.
Μαρινάκη Αθ.
Καραγιάννης Ν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ