ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Δημήτρη Νανόπουλου στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. | |
Παρουσίαση του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Δημήτρη Νανόπουλου στο Ναύπλιο
 Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ., ο Ακαδημαϊκός και Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Πανεπιστημίου Texas A&M, Δημήτρης Νανόπουλος έρχεται στο ΦΟΥΓΑΡΟ για να παρουσιάσει στην ΑΙΘΟΥΣΑ 9 το αυτοβιογραφικό βιβλίο του «Στον τρίτο βράχο από τον Ήλιο. Μια ζωή, η επιστήμη και άλλα παράλληλα σύμπαντα», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. 

Το βιβλίο ολοκληρώθηκε ύστερα από σαράντα τρεις πολύωρες συναντήσεις του με το δημοσιογράφο Μάκη Προβατά.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος θα συνομιλήσει με το Μάκη Προβατά, θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του, τα οποία θα διατίθενται στο χώρο της παρουσίασης.

Το Βιβλίο


«Μια ζωή σε ένα βιβλίο; Δεν  είναι δυνατό… Τι να πρωτοπείς, τι να αφήσεις έξω, πώς να δώσεις στον άλλο να καταλάβει την απερίγραπτη χαρά και στιγμιαία ευτυχία μιας μεγάλης επιτυχίας, αλλά και τη βαθιά στεναχώρια και θλίψη μιας αποτυχίας, ιδιωτικής ή επαγγελματικής; Και στο κάτω κάτω, γιατί να το κάνεις;

Όλα αυτά σκεφτόμουν όσο δουλεύαμε σ' αυτό το βιβλίο με τον Μάκη Προβατά, που η συνεργασία του ήταν sine qua non. Σιγά σιγά έπεισα τον εαυτό μου για τη χρησιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος. Είχα την τύχη να ζήσω σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίοδο για την ιστορία της Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων και της Κοσμολογίας και με σκληρή δουλειά κατόρθωσα να συνεισφέρω στην πρόοδο της επιστήμης και να βάλω ένα λιθαράκι για την καλύτερη κατανόηση του Σύμπαντος. Η τροχιά μου ήταν «επιστημονικά κοσμοπολίτικη» - «πολλών δ' ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω» - και ίσως η εμπειρία αυτή να έχει κάποιο ενδιαφέρον και κάποια χρησιμότητα για τον αναγνώστη. Για να δει κανείς την πραγματική στόφα της επιστήμης, ακαλλώπιστη και αδρή...»

Ο Δημήτρης Νανόπουλος


Ο Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος είναι διακεκριμένος θεωρητικός φυσικός. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και του 2004, είναι τέταρτος σε αναφορές από τους Θεωρητικούς Φυσικούς όλων των εποχών, με περισσότερες από 45.700 αναφορές σε ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών κλάδων της επιστήμης.

Κατέχει την έδρα Mitchell / Heep της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών του Πανεπιστημίου Texas A & M, είναι επικεφαλής της Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC) στο Χιούστον του Τέξας, και μέλος και πρόεδρος του Γραφείου Θεωρητικής Φυσικής, της Ακαδημίας Αθηνών στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος έχει συμβάλλει σημαντικά και διορατικά στην σωματιδιακή φυσική και την κοσμολογία, και εργάζεται πάνω στις Ενοποιημένες Θεωρίες, στις βασικές αρχές της κβαντικής θεωρίας, της αστροσωματιδιακής Φυσικής και της λειτουργίας του εγκεφάλου βάσει κβαντικών μοντέλων. Έχει συγγράψει πάνω από 680 πρωτότυπες εργασίες όλες δημοσιευμένες σε περιοδικά με υψηλό συντελεστή επιπτώσεων (δείκτης h = 103), συμπεριλαμβανομένων και 15 βιβλίων.

Διακρίσεις


1990 προτάθηκε από τις ΗΠΑ για το Νόμπελ Φυσικής
1996 του απενεμήθη ο Ταξιάρχης του τάγματος της τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας
1997 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
1999 (και 2005) απέσπασε το βραβείο του Ιδρύματος Ερευνών Βαρύτητας της Μασαχουσέτης (Η.Π.Α.)
2006 του απενεμήθη το διεθνές βραβείο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
2009 τιμήθηκε με το βραβείο Enrico Fermi της Ιταλικής Εταιρείας Φυσικής (SIF).

Είσοδος ελεύθερη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ