ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

«Μαχαίρι» σε επίδομα πετρελαίου, φοιτητικό επίδομα και «συρρίκνωση» των πολυτεκνικών επιδομάτων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:45:00 π.μ. |
«Μαχαίρι» σε επίδομα πετρελαίου, φοιτητικό επίδομα και «συρρίκνωση» των πολυτεκνικών επιδομάτων
 «Μαχαίρι» στο φοιτητικό επίδομα των 1.000 ευρώ καθώς και στο επίδομα θέρμανσης αλλά και στην συγχώνευση των πολυτεκνικών και οικογενειακών επιδομάτων προβλέπει το επικαιροποιημένο μνημόνιο.

Η κυβέρνηση με το συμπληρωματικό μνημόνιο αποδέχεται να επιβάλει περικοπές σε πολλές κατηγορίες επιδομάτων που δίδουν οικονομική ανάσα σε εκατομμύρια οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. 

Συγκεκριμένα συμφώνησε με τους δανειστές να προχωρήσει στην περικοπή του επιδόματος θέρμανσης και στη συρρίκνωση του φοιτητικού επιδόματος και των επιδομάτων που χορηγούνται από τον ΟΓΑ στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Από το 2018 θα γίνει αναμόρφωση στα οικογενειακά επιδόματα, με ενοποίηση των επιδομάτων τέκνων και πολυτέκνων. 

Το συνολικό ποσό που λαμβάνουν οι οικογένειες των δύο κατηγοριών θα περιοριστεί σημαντικά, είτε μέσω κατάργησης των εν λόγω επιδομάτων, είτε μέσω αυστηροποίησης των εισοδηματικών κριτηρίων. Το αποτέλεσμα θα είναι να υποστούν σημαντικές εισοδηματικές απώλειες πάνω από 700.000 οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων, οι οποίες σήμερα λαμβάνουν ετησίως έως και 980 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο. 

«Ψαλίδι» αναμένεται στο φοιτητικό επίδομα που σήμερα φτάνει τα 1.000 ευρώ ενώ ενδέχεται ακόμη και να καταργηθεί. Από το 2018 θα επέλθει επίσης και ο επανασχεδιασμός του επιδόματος θέρμανσης, με τη θέσπιση πιο αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να το λαμβάνουν πολύ λιγότερα νοικοκυριά.

Πηγή: dikaiologitika.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ