ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Στις φυλακές Ναυπλίου ο υπάλληλος που παρήγγειλε τον εμπρησμό της Διεύθυνσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:18:00 μ.μ. |
Στις φυλακές Ναυπλίου ο υπάλληλος που παρήγγειλε τον εμπρησμό της Διεύθυνσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών Αργολίδας
 Την πόρτα των Δικαστικών Φυλακών Ναυπλίου πέρασε ο 49χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Συγκοινωνιών Αργολίδας μετά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 16 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Σπάρτης, ο οποίος παρήγγειλε τον περασμένο Ιούνιο τον εμπρησμό στα γραφεία της υπηρεσίας του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ηθική αυτουργία στον εμπρησμό χωρίς να του αναγνωρίσει ελαφρυντικά. 

Αντίθετα, οι φυσικοί αυτουργοί της καταστροφικής πυρκαγιάς ηλικίας 19 και 22 χρόνων, τους οποίους είχε πληρώσει για να προκαλέσουν εμπρησμό, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς έπεισαν την έδρα ότι δεν γνώριζαν το κίνητρό του εντολέα τους και ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν τα χρήματα που τους υποσχέθηκε.

Μια γυναίκα που περνούσε τυχαία με το αυτοκίνητό της από την παραλιακή οδό Ναυπλίου- Νέας Κίου είδε τις φλόγες να ξεπηδούν από το κτίριο και ειδοποίησε αμέσως την Πυροσβεστική, οι άνδρες της οποίας χρειάστηκε να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο του κτιρίου καθώς δεν υπήρχε φύλακας. 

Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου και σε μηχανήματα στο Αρχείο και στο τμήμα Έκδοσης Αδειών, ενώ καταστράφηκαν και αρκετά σημαντικά έγραφα. Οι πυροσβέστες συνέλεξαν υπολείμματα από φιαλίδια υγραερίου τα οποία εξετάστηκαν για αποτυπώματα και DNA και αποκάλυψαν τους δράστες, που είχαν ρίξει και εύφλεκτο υγρό σε δύο σημεία για να επεκταθεί η φωτιά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ