ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Πήγε να τους πατήσει λαθροκυνηγός

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:45:00 μ.μ. |
Πήγε να τους πατήσει λαθροκυνηγός
 Επεισοδιακή καταδίωξη και κατάσχεση ΙΧ για παράνομη θήρα εκτυλίχθηκε πρόσφατα στον Ερύμανθο. Συγκεκριμένα, οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Μάριος Γεωργίου, Αντώνης Κομνηνός και Γιώργος Μαστοράκης, με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Καμαρών, Αργους και Κορίνθου αντίστοιχα, σε συνεργασία και με τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών Κώστα Παπαναστασίου, αξιοποιώντας σχετικές καταγγελίες για παράνομη θήρα μετέβησαν στην περιοχή Αγίου Γεωργίου του Δήμου Ερυμάνθου.

ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΕΑ
Το βράδυ εντόπισαν ΙΧ να κινείται στη γύρω περιοχή και να κάνει χρήση προβολέα στα χωράφια για τον εντοπισμό θηραμάτων. Αμέσως δύο θηροφύλακες πλησίασαν πεζοί την περιοχή προσεγγίζοντας διακριτικά το ΙΧ. Εκεί διαπίστωσαν τη χρήση του προβολέα και ζήτησαν συνδρομή των συναδέλφων τους με τα υπηρεσιακά ΙΧ, προκειμένου να προβούν στον έλεγχο και τη σύλληψη των δραστών.
Το ΙΧ με τον προβολέα, συνεχίζοντας την πορεία του για τον εντοπισμό θηραμάτων, έφθασε στη διασταύρωση που περίμεναν οι δύο πεζοί θηροφύλακες, λίγο πριν τους συναντήσουν εκεί οι άλλοι δύο συνάδελφοί τους με το υπηρεσιακό ΙΧ.

ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Οι θηροφύλακες έκαναν σήμα στον οδηγό να ακινητοποιήσει το ΙΧ του για έλεγχο. Ομως, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, ο οδηγός αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα προσπαθώντας να τους χτυπήσει! Οι θηροφύλακες αναγκάστηκαν να πηδήξουν στην άκρη του δρόμου για να αποφύγουν το ΙΧ. Ο οδηγός του ΙΧ, στην προσπάθεια να διαφύγει και να τους χτυπήσει, προσέκρουσε σε περίφραξη και έπεσε σε νεροφάγωμα του αγροτικού δρόμου. Το ΙΧ δεν είχε πινακίδες και εκτός του οδηγού, υπήρχε συνοδηγός που κρατούσε στα χέρια του ένα κυνηγετικό όπλο, τύπου καραμπίνα, εκτός θήκης και έτοιμο προς χρήση.

ΤΟ ΟΧΗΜΑ
Οι θηροφύλακες προχώρησαν σε έρευνα της γύρω περιοχής και εντόπισαν το ΙΧ σε πιλοτή σε σπίτι στην περιοχή Μπατζέικα Καλεντζίου. Εκεί έφτασε η Αστυνομία μετά από ειδοποίηση από τους θηροφύλακες, αλλά παρά τις οχλήσεις από το σπίτι με την πιλοτή δεν απάντησε κανείς.
Ακολούθως ενημερώθηκε η εισαγγελέας υπηρεσίας για το περιστατικό, καθώς επίσης ότι το ΙΧ δεν έφερε πινακίδες και ότι βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού με τα κλειδιά στη μηχανή. Η εισαγγελέας διέταξε την κατάσχεση του ΙΧ ως μέσου παράνομης θήρας, το οποίο με τη συνδρομή της Αστυνομίας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας, προκειμένου να παραδοθεί σε χώρο φύλαξης του Τελωνείου της Πάτρας ή στο ΟΔΔΥ.

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
Από την έρευνα που έγινε, εξακριβώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του ΙΧ και ο γιος του είχαν καταδικαστεί πρόσφατα σε τρίμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομη θήρα την νύχτα, και αμφότεροι δεν κατείχαν άδεια θήρας. Εναντίον του υποβλήθηκε η μήνυση στο Δασαρχείο Πατρών για παράνομη άσκηση θήρας και κατασχέθηκε το ΙΧ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ