Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Έντονο ενδιαφέρον και επίσκεψη του Δημάρχου Ναυπλιέων για τις σοβαρές ζημιές στον Ναό του Αγίου Γεωργίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:35:00 π.μ. | |
Έντονο ενδιαφέρον και επίσκεψη του Δημάρχου Ναυπλιέων για τις σοβαρές ζημιές στον Ναό του Αγίου Γεωργίου (βίντεο)
Επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μετά και την πρόσφατη εισροή υδάτων που σημειώθηκε από την πρόσφατη νεροποντή.

"Εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να στεγανοποιηθεί η στέγη του ναού ώστε να μην κινδυνεύουν οι τοιχογραφίες του ναού αλλά και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας καθώς τα νερά τρέχουν πάνω στον κεντρικό ηλεκτρικό πίνακα και ο Δήμος με τις υπηρεσίες του κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση", δήλωσε ο κ Κωστούρος, ενώ τόνισε πως "τρέχουν και οι διαδικασίες του μεγάλου έργου της αποκατάστασης συνολικά του κτιρίου από την Αντιπεριφέρεια Αργολίδας."
Να τονίσουμε πως ο ναός φιλοξενεί σειρά σημαντικών ιστορικών αγιογραφιών με προεξέχοντα τον "Μυστικό Δείπνο" πιστό αντίγραφο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έχει υποστεί σοβαρές φθορές από την υγρασία.
Ο εφημέριος του ναού π. Ελευθέριος Μίχος έκανε για ακόμη μια φορά έκκληση στους αρμοδίους να επιταχύνουν τις διαδικασίες γιατί θα θρηνήσουμε θύματα, όπως τόνισε, από τις καταπτώσεις που κατά καιρούς σημειώνονται εσωτερικά του ναού. 
Ενω το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού σε ανακοίνωση τους αναφέρει: « Ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου σβήνει. Το πρόβλημα στατικότητας του φέροντος οργανισμού,μεγάλο.Τα νερά της βροχής, καταστρέφουν τις πολύτιμες τοιχογραφίες. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο παρακάλεσε τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο, να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα του προστώου της στέγης σε πρώτη φάση, δεδομένου ότι μπορεί να χρηματοδοτήσει, ως Δήμος, το έργο. Δεσμεύθηκε ,ύστερα και από την επίσκεψη του στον Ιερό Ναό, ότι άμεσα θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα δοθεί λύση.Τον ευχαριστούμε θερμά,καθώς και κάθε δημοτικό σύμβουλο ξεχωριστά που θα σταθεί δίπλα στα προβλήματα του Ιερού Ναού, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι όλοι θέλουν να βοηθήσουν».
Δείτε σε βίντεο τις δηλώσεις του Δημάρχου και του εφημέριου του ναού:
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ