Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Τοποθέτηση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:35:00 μ.μ. | |
Τοποθέτηση του Δημάρχου Άργους Μυκηνών στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ (βίντεο)
 Παρακολουθήστε παρακάτω την παρέμβαση του Δημάρχου Άργους Μυκηνων και Προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρη Καμπόσου στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ  που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη από τη 1η Δεκεμβρίου έως τις 3 του μήνα.

Με κεντρικό μήνυμα «Αναλαμβάνουμε την Ευθύνη, χτίζουμε την Ελλάδα από την αρχή» το Συνέδριο της ΚΕΔΕ γυρίζει σελίδα στην Αυτοδιοίκηση για μία Ελλάδα της ανάπτυξης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι

-Υποχρηματοδότηση των Δήμων η οποία μετά και τις νέες μειώσεις στα έσοδα τους κατά 10% για την επόμενη χρονιά, που προβλέπονται στο νέο προϋπολογισμό, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

-Μεταρρύθμιση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου η οποία πρέπει να προηγηθεί κάθε αλλαγής του συστήματος εκλογής των Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων

-Κινητικότητα δημοτικών υπαλλήλων. Η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη προκειμένου η όποια μετακίνηση προσωπικού να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων.

-Βελτιωτικές παρεμβάσεις στο νόμο Σπίρτζη προκειμένου να ξεπαγώσουν έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ και είναι νευραλγικής σημασίας για την Αυτοδιοίκηση.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ