ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

"Ημέρες Πρώτων Βοηθειών" στο ΔΙΕΚ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:00:00 π.μ. |
"Ημέρες Πρώτων Βοηθειών" στο ΔΙΕΚ Άργους
 Πρώτες Βοήθειες είναι η άμεση φροντίδα, που χορηγείται από τυχόντα αυτόπτη μάρτυρα στο θύμα ενός ατυχήματος ή σε κάποιον που αρρώστησε ξαφνικά. Χορηγώντας Πρώτες Βοήθειες, στόχο έχουμε να διατηρήσουμε τη ζωή του θύματος, να προλάβουμε την επιδείνωση της κατάστασής του, να συμβάλλουμε στην ανάρρωσή του και να προσφέρουμε ηθική συμπαράσταση στο θύμα, γεγονός ζωτικής σημασίας στον τόπο του ατυχήματος.

Οι Πρώτες Βοήθειες αποτελούν μια διακριτή μορφή εθελοντισμού με σημαντικές ατομικές και κοινωνικές προεκτάσεις, καθώς η προσφορά βοήθειας στους πάσχοντες συνανθρώπους μας συμβάλλει στη δική μας ατομική βελτίωση και ολοκλήρωση, ενώ συγχρόνως προάγει την κοινωνική συνοχή και ευημερία.

Προϋπόθεση για τη χορήγηση Πρώτων Βοηθειών είναι η λήψη σχετικής εκπαίδευσης. Για το σκοπό αυτό, το Ελληνικό Κολλέγιο Γενικών Ιατρών (Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.) διοργανώνει σε συνεργασία με το Δ.ΙΕΚ Άργους, εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, διάρκειας πέντε (5) εκπαιδευτικών ωρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Δ.ΙΕΚ Άργους τη Δευτέρα 19 Δεκεβρίου 2016 κατά τις ώρες 15:00 - 20:00.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου περιλαμβάνει θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εφαρμογή στην αντιμετώπιση απόφραξης αεραγωγού από ξένο σώμα ή από πτώση της γλώσσας, στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη θέση ανάνηψης.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν για τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους του Δ.ΙΕΚ Άργους και στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Γενικών Ιατρών
Πηγή Περδικάκη



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ