ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννης Γκιόλας: Σημαντική η παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:40:00 π.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας: Σημαντική η παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού στο Ναύπλιο
Ως ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε ο Βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας την επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου στο Ναύπλιο.


Με την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Ναύπλιο η κ. Κονιόρδου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί απ ευθείας από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου σε συνάντηση που είχαν στην έδρα της Εφορείας, παρουσία του βουλευτή Γιάννη Γκιόλα , για όλα τα ανοιχτά θέματα που είναι της αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η υπουργός στη συνέχεια, πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων , ενώ είχε προηγηθεί μετάβαση στο Μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου και στο παρακείμενο ενετικό κτίριο όπου η κ. Κονιόρδου, διαπίστωσε τις φθορές και την αναγκαιότητα συντήρησης , αφού για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει οι απολύτως απαραίτητες εργασίες .
Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για όλα αυτά τα θέματα και εξετάστηκε διεξοδικά η πορεία σύνταξης των αναγκαίων μελετών και οι πιθανοί τρόποι χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης ( Αγίου Γεωργίου και Ενετικού) από περιφερειακά κλπ προγράμματα του ΕΣΠΑ , καθώς το ΠΔΕ του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ιδιαίτερα περιορισμένο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ,εκτός της Υπουργού, οι βουλευτές Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος, ο Μητροπολίτης κ.κ,. Νεκτάριος, , ο Περιφ. Σύμβουλος Γιωργος Γαβρήλος, η Έφορος Αρχαιοτήτων κ. Παπαδημητρίου και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες .Ακολούθως η συζήτηση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα του ΥΠ.ΠΟ. όπως τα έργα στο Μπούρτζι, στην Ακρόπολη της Τίρυνθας ( αυτά οδεύουν στην ολοκλήρωση) , οι απαλλοτριώσεις στον περιβάλλοντα χώρο της Αρχαίας Ασίνης , το ενιαίο εισιτήριο αρχαιολογικών χώρων -μουσείων κλπ.

(για αυτά τα ζητήματα έγινε ενημέρωση διεξοδική από την κ. Παπαδημητρίου)

Μετά τη σύσκεψη η κ. Κονιόρδου , συνοδευόμενη από τον βουλευτή. Γιάννη Γκιόλα , τον συντονιστή της ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Παπαδόπουλο και στελέχη επισκέφθηκε την ΄΄Πύλη Πολιτισμού ΄΄ στο Ναύπλιο και την΄΄ Πολιτιστική Αργολική Πρόταση΄΄ στο Άργος. Είχε τη δυνατότητα από τα Διοικητικά Συμβούλια και μέλη των δυο φορέων να ενημερωθεί για την πλούσια πολιτιστική και κοινωνική τους δράση . Πρόκειται για συλλόγους που χωρίς πολλά μέσα αλλά με κατάθεση ψυχής και εθελοντική διάθεση , σε πείσμα των καιρών, προσφέρουν πολλά στην τοπική κοινωνία.
Το πρωί της ίδιας μέρας η κ. Κονιόρδου είχε επισκεφτεί το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, στο Ναύπλιο όπου ενημερώθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στην παράδοση και στον πολιτισμό.

΄΄ Εκτιμώ ότι η επίσκεψη στην Αργολίδα της κ. Κονιόρδου ήταν σημαντική για το νομό καθώς η Υπουργός Πολιτισμού σχημάτισε άμεση και προσωπική άποψη για πολλά θέματα και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού θα εξετάσει τις λύσεις που απαιτούνται , δήλωσε ο κ. Γκιόλας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ