ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα συνέχισης και ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης στο Μπούρτζι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:29:00 μ.μ. | |
Ερώτηση Ανδριανού στη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα συνέχισης και ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης στο Μπούρτζι
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Κονιόρδου με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης στο Μπούρτζι.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης του έργου και μετά την ανάληψη νέας πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο καθώς και της δημοσίευσης στο Διαύγεια, μετά από καθυστέρηση σχεδόν δύο ετών, της Απόφασης Ένταξης της Πράξης «Στερέωση- Αποκατάσταση - Ανάδειξη και Επανάχρηση Φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο με Κωδικό ΟΠΣ 5002676 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΑΔΑ ΨΔ294653Ο7-Ε1Σ/13-12-2016), με την παρούσα Ερώτηση ζητώ να πληροφορηθώ σχετικά με την πορεία της υλοποίησης του έργου, τόσο σε ό,τι αφορά το μέρος της αυτεπιστασίας, όσο και ως αυτό της εργολαβίας.

Επισημαίνεται ότι λόγω των καθυστερήσεων έχουν εμφανιστεί κίνδυνοι, όπως η πυρκαγιά στο μνημείο που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, ενώ έχουν μείνει στη μέση οι εργασίες που προβλέπονται - αποψιλώσεις, καθαρισμοί, αποξηλώσεις και καθαιρέσεις νεώτερων στοιχείων από σκυρόδεμα, εγκατάσταση ικριωμάτων, συμπληρώσεις λιθοδομών, αρμολογήματα, στεγανώσεις και επικαλύψεις δωμάτων, κατασκευές στους εξωτερικούς χώρους (πάγκοι, κλίμακες, κάδοι απορριμμάτων), επιστρώσεις.

Τονίζεται τέλος ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών το μνημείο θα αποδοθεί πλήρως στερεωμένο, αποκαταστημένο, επισκέψιμο και προσβάσιμο και από άτομα με αναπηρία, την ανατολική προβλήτα στερεωμένη και αποκαταστημένη και διαμορφωμένο τον περιβάλλοντα χώρο και θα περιλαμβάνει δύο εκθεσιακές αίθουσες με σταθερό εξοπλισμό, ένα εστιατόριο-αναψυκτήριο που θα αποφέρουν και έσοδα.

Δεδομένης της σημασίας του μνημείου, και του γεγονότος ότι μεμονωμένοι επισκέπτες το επισκέπτονται σήμερα και έρχονται αντιμέτωποι με την εικόνα του ανενεργού εργοταξίου,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

(1) Ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συνέχισης και ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης στο Μπούρτζι, τόσο ως προς το σκέλος της αυτεπιστασίας, όσο και ως προς αυτό της εργολαβίας”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ