ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

"Ο Kύκλος Tων Xαμένων Ποιητών" από την Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:45:00 μ.μ. |
"Ο Kύκλος Tων Xαμένων Ποιητών" από την Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης
 Η Κινηματογραφική Λέσχη της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης επιστρέφει από αυτή την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου με την προβολή της ταινίας  "Ο Kύκλος Tων Xαμένων Ποιητών (Dead Poets Society)" 
Δραματική Σενάριο: Τόμ Σούλμαν, Σκηνοθεσία: Πίτερ Γουίαρ, Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ίθαν Χοκ, Τζος Τσαρλς, Γκέιλ Χάνσεν (1989).

Η ιστορία αφηγείται την ιστορία ενός καθηγητή της Ακαδημίας Γουέλτον το 1959, που εμπνέει τους μαθητές του, διδάσκοντάς τους ποίηση. Οι μαθητές της Ακαδημίας, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στη μυστική λέσχη λογοτεχνίας "Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών". Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.

Η ταινία έλαβε πολύ καλές κριτικές, έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και απέσπασε τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας εκείνο του Πρωτότυπου Σεναρίου. Στα BAFTA η ταινία κέρδισε δύο βραβεία αυτό της Καλύτερης Ταινίας και βραβείο Μουσικής.

Στο νέο μας χώρο Θέατρο Πρόταση, Οδ. Ανδρούτσου 13 (πριν την κάβα Μακρή) στις 9 το βράδυ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα στο facebook της Λέσχης: https://www.facebook.com/cineprotasi/?fref=ts
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ