ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Οι δικαστικές Αρχές του Ναυπλίου αποφάσισαν την έκδοση Πακιστανού δολοφόνου αλλά ο Άρειος Πάγος είπε όχι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:51:00 π.μ. |
Οι δικαστικές Αρχές του Ναυπλίου αποφάσισαν την έκδοση Πακιστανού δολοφόνου αλλά ο Άρειος Πάγος είπε όχι
 Την ώρα που ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο γινόταν «πόλεμος» διαρροών για τις ευθύνες της δολοφονίας της 19χρονης φοιτήτριας Ιατρικής, Μαρίας Λαντενμπέργκερ, από Αφγανό που είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα, ένα δεύτερο θρίλερ βρισκόταν σε εξέλιξη στα ελληνικά δικαστήρια.

«Πρωταγωνιστής» ένας 25χρονος Πακιστανός, ο οποίος το 2014 διέπραξε με τη συμμορία του διπλή δολοφονία στην πατρίδα του. Σύμφωνα με τις Αρχές, συμμετείχε σε σκληρή οργάνωση εκβιαστών, που πουλούσε προστασία σε καταστήματα στο Πακιστάν, ανάμεσά τους πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων. Τα μέλη της συμμορίας είχαν συνήθως μαζί τους καλάσνικοφ και δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν όταν κάποιος τους έφερνε αντίσταση. Τα θύματα της διπλής δολοφονίας έφεραν αντιρρήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, στους εκβιασμούς, με αποτέλεσμα να δεχθούν πυρά. Ο ένας από τους δύο, μάλιστα, δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι. Την ώρα του εγκλήματος υπήρχαν περίπου 10 μάρτυρες και έτσι η πακιστανική Αστυνομία μπόρεσε να «δέσει» τη δικογραφία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Ο 25χρονος, ωστόσο, κατάφερε τότε -πριν από δυόμισι χρόνια- να διαφύγει από το Πακιστάν, με αποτέλεσμα η Ιντερπόλ να εκδώσει ένταλμα σύλληψης και «ερυθρά αγγελία». Στις αρχές του περασμένου Ιουνίου ο Πακιστανός εντοπίστηκε στην περιοχή της Θήβας και συνελήφθη. Ακολούθησε ένα δικαστικό θρίλερ, με τον 25χρονο να ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στη χώρα του γιατί κινδυνεύει με θανατική ποινή, ενώ ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο. Οι δικαστικές Αρχές του Ναυπλίου απεφάνθησαν -ύστερα από καθυστέρηση λόγω προβλημάτων που ανέκυψαν εξαιτίας ελλιπών στοιχείων και της γλώσσας στην οποία ήταν γραμμένη η δικογραφία- την έκδοση του δράστη.

Ο 25χρονος, ωστόσο, προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, που έκρινε ότι δεν πρέπει να εκδοθεί διότι κινδυνεύει στη χώρα του με θάνατο. Ετσι, ο δράστης κατέληξε σήμερα να κρατείται στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, χωρίς να δικαστεί για την ανθρωποκτονία. Για την περίπτωσή του έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης, η οποία, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, θα πάρει χρόνο.

Από την πλευρά τους οι οικογένειες των θυμάτων δίνουν το δικό τους αγώνα για να δικαστεί ο 25χρονος. Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής επικοινώνησε με τον αδερφό του θύματος, Sohail Maqsood, ο οποίος ζει στην Ισπανία, όπου διατηρεί σούπερ μάρκετ. Από εκεί προσπαθεί μέσω νομικού εκπροσώπου να παρακολουθήσει τη δικαστική εξέλιξη, για την οποία δηλώνει δυσαρεστημένος: «Αν ισχύσει η απόφαση για τη μη έκδοσή του, τότε να ξέρετε πως η Ελλάδα θα γίνει χώρα εγκληματιών. Πάρτε για παράδειγμά αυτό που έγινε στη Γερμανία με τον Αφγανό. Είχε βιάσει την κοπέλα στην Ελλάδα και μετά το έκανε και στη Γερμανία. Αυτός όμως θα μπορέσει να εκδοθεί στην Ελλάδα. Να ξέρετε ότι στο χωριό του δράστη, οι συγγενείς του, όταν έμαθαν για την απόφαση, έκαναν μια μεγάλη γιορτή. Είχε μαζευτεί όλο το χωριό για να γιορτάσει την απόφαση».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΙΝΗΣ
Πηγή: eleftherostypos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ