ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Στο στόχαστρο βάζει η εφορία τα ΙΧ με βουλγαρικές πινακίδες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:06:00 π.μ. |
Στο στόχαστρο βάζει η εφορία τα ΙΧ με βουλγαρικές πινακίδες
 Είναι συχνό το φαινόμενο, φορολογούμενοι, ειδικά από τη Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να αποφύγουν το πολύ υψηλό κόστος φορολόγησης ενός αυτοκινήτου υψηλού κυβισμού στη χώρα μας, να συστήνουν κάποια εταιρεία στη Βουλγαρία με αποκλειστικό σκοπό την αγορά ακινήτου ή αυτοκινήτου, λόγω του εξαιρετικού φιλικού φορολογικού και εταιρικού περιβάλλοντος. Να σημειωθεί ότι το κόστος για να «στηθεί» μια ΕΠΕ στη Βουλγαρία είναι μόνο 2 λέβα, δηλαδή 1 ευρώ!

Στο πρόβλημα αναφέρθηκε με ερώτησή του ο βουλευτής Ε. Μπασιάκος, ζητώντας μέτρα για να περιοριστεί το φαινόμενο.

Στην απάντησή της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, επεσήμανε ότι η προσωρινή κυκλοφορία των οχημάτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα είναι νόμιμη εφόσον πληρούνται διάφορες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα ότι η παραμονή τους στην Ελλάδα είναι για διάστημα έως 6 μηνών, η συνήθης κατοικία του οδηγού τους είναι στο εξωτερικό, η διαμονή τους οδηγού τους είναι προσωρινή στην Ελλάδα και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για ιδιωτική χρήση.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν πληρούνται, επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση οχημάτων που φέρουν πινακίδες κυκλοφορίας κάποιας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 2.500 έως και 10.000 ευρώ ενώ στις περιπτώσεις οχημάτων με πινακίδες κυκλοφορίας τρίτων χωρών ενεργοποιούνται οι διατάξεις περί λαθρεμπορίας και επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το τριπλάσιο των τελών ταξινόμησης και άλλων φόρων που βαρύνουν το όχημα. Μάλιστα, το όχημα κατάσχεται και υποβάλλεται μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για λαθρεμπόριο.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ