ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Γ. Γαληνός: Ο Σύλλογος Διδασκόντων ειναι αρμόδιος να αποφασίσει τι θα γίνει στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:31:00 π.μ. |
Γ. Γαληνός: Ο Συλλογος Διδασκόντων ειναι αρμόδιος να αποφασίσει τι θα γίνει στην γιορτή των Τριών Ιεραρχών
 Σύμφωνα με δήλωση του προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Γιάννη Γαληνού στην εκπομπή του Dri Fm "Μαζί" και στους δημοσιογράφους Αλεξία Δρίτσα και Βασίλη Ζώη η γιορτή των Τριών Ιεραρχών είναι αρμοδιότητα του Συλλόγου Διδασκόντων.


Σύμφωνα με την πρόσφατη υπουργική απόφαση τόνισε ο κ. Γαληνός, ο Συλλογος Διδασκόντων έχει την δυνατότητα εκτός του προαιρετικού εκκλησιασμού να οργανώσει στο σχολείο και εκδηλώσεις σχετικές με τον εορτασμό των Τριων Ιεραρχών.

Τέλος ο κ Γαληνός επεσήμανε πως αρμόδιος για την συγκεκριμένη γιορτή ειναι ο Σύλλογος Διδασκόντων και εναπόκειται σε αυτόν τι ακριβώς θα αποφασίσει για την συγκεκριμένη γιορτή.

Κατόπιν ερωτημάτων, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα ότι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δύνανται να πραγματοποιηθούν δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συμβολή των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων. 

Να υπενθυμίσουμε ότι με παλαιότερη ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον εορτασμό της θρησκευτικής γιορτής των Τριών Ιεραρχών, γίνεται γνωστό ότι την 30η Ιανουαρίου, εορτή των Τριών Ιεραρχών, τα νηπιαγωγεία δε θα λειτουργήσουν. 

Την ημέρα αυτή, το διδακτικό προσωπικό θα πάρει μέρος στις σχετικές εκδηλώσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής. Η χρονική διάρκεια και ο τρόπος εορτασμού των εκδηλώσεων στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας θα καθοριστούν με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. 

Οι μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και θα αποχωρήσουν με τους άλλους μαθητές. Με ευθύνη του Διευθυντή και του Συλλόγου Διδασκόντων, ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ