ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ανδριανός: Η δημοσίευση της απόφασης μετατροπής της ΣΕΚ Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ είναι η θετική επισφράγιση του συντονισμένου αγώνα μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:41:00 μ.μ. | |
Ανδριανός: Η δημοσίευση της απόφασης μετατροπής της ΣΕΚ Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ είναι η θετική επισφράγιση του συντονισμένου αγώνα μας
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός για τη δημοσίευση της απόφασης μετατροπής της ΣΕΚ Επιδαύρου σε ΔΙΕΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με τη σημερινή δημοσίευση στο ΦΕΚ 97/τ.Β'/23-1-2017 της απόφασης ΚΙ/9068/19-1-2017 του υφυπουργού Παιδείας για τη μετατροπή της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Επιδαύρου σε Δημόσιο ΙΕΚ Ενηλίκων αποφοίτων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, δίνεται η θετική κατάληξη του μακρόχρονου και συντονισμένου αγώνα όλων όσοι πιστεύουμε στη σημασία της σχολής για την τοπική μας κοινωνία για τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της.

Υπενθυμίζω ότι από την ίδρυση και έναρξη της λειτουργίας της Σχολής, που πετύχαμε σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας της Κυβέρνησης Σαμαρά, η ανταπόκριση υπήρξε σημαντικότατη σε όλες τις διδασκόμενες ειδικότητες που καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες και ανοίγουν ουσιαστικές ευκαιρίες προκοπής και δημιουργίας στους καταρτιζόμενους. Μάλιστα, σ' αυτή την κατεύθυνση ήδη προγραμματίστηκε η περαιτέρω ανάπτυξη της σχολής με τη δημιουργία μικρού πρότυπου τυροκομείου και την ευελιξία στη δημιουργία νέων ειδικοτήτων, ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Παρά την καθυστέρηση, και παρά την ανάγκη να λάβουμε ρητή σχετική δέσμευση από δύο διαδοχικούς Υπουργούς Παιδείας και τους αντίστοιχους αρμόδιους υφυπουργούς, η αγωνία της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΔΙΕΚ πλέον τερματίζεται εδώ, καθώς δώσαμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να καταλάβει ότι η πολιτεία οφείλει να στηρίζει ενεργά δομές αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και απασχόληση συνδέοντας την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας. Και βεβαίως πρέπει να επισπευσθεί πλέον η έγκριση των εγγραφών των νέων σπουδαστών”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ