ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Τι είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης Ευάγγελος Αποστόλου στην Τρίπολη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. | | |
Τι είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης Ευάγγελος Αποστόλου στην Τρίπολη
 Η ανάγκη επανεκκίνησης της Αγροτικής οικονομίας με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, με το βλέμμα στο μέλλον και πρωταγωνιστές τους αγρότες και τις συλλογικές τους οργανώσεις προέκυψε από την ημερίδα που διοργανώθηκε στην Τρίπολη με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης Ευάγγελο Αποστόλου, με κεντρικό ομιλητή το ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης Ευάγγελος Αποστόλου συνόδευόμενος από τον Γ.Γ. του Υπουργείου, υπεύθυνο διαχείρησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ Χαράλαμπο Κασσίμη και από το Νίκο Σκορίνη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, από το Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης ανέπτυξαν τους τρόπους ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα, υπέδειξαν λύσεις στα προβλήματα και διαπίστωσαν πως η συζήτηση με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους βοηθά στην καλύτερη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής στον ευαίσθητο αγροτικό τομέα.

Έκκληση στους αγρότες και κτηνοτρόφους κυρίως της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Ελλάδας να μην προχωρήσουν σε πολυήμερους και πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων απηύθυνε απο την Τρίπολη κατά την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων Τάκης Πεβερέτος. Υπάρχουν πολλές μορφές πάλης και αγωνα δεν πρέπει να δυσκολευτεί ο κόσμος ούτε και εμείς ειδικά τώρα που κάνουμε εξαγωγές πορτοκαλιού είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πεβερέτος που εκπροσωπεί και τους παραγωγούς εσπεριδοειδών Αργολίδας.

Της ημερίδας προηγήθηκε συνάντηση του κ. Αποστόλου με αγρότες και κτηνοτρόφους που διήρκεσε για περισσότερες από 3,5 ώρες όπου ο υπουργός ακουσε με προσοχή τα ζητήματα που έθεσαν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Ο υπουργός τόνισε πως ο πρωτογενής τομέας μπορεί και πρέπει να γίνει κινητήρια δύναμη για την ανασυγκροτηση της χώρας και της οικονομίας.

Κατά την ομιλία του ιστορική χαρακτήρισε τη μέρα θέσπισης της εθνικής σύνταξης για τους αγρότες.
Η ελάχιστη θα φτάσει τα 504 ευρώ μαζί με την ανταποδοτική». Ο υπουργός τόνισε πως εξετάζεται η δυνατότητα μεταφοράς των εισφορών του β εξάμηνου 2016 εντός του 2017,κατά ένα εξάμηνο.

Ο κ. Αποστόλου απευθυθυνόμενος στους αγρότες και κτηνοτρόφους που έδωσαν το παρόν από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου έκανε λόγο για σημαντική φορολογική ελάφρυνση για τη μέγιστη πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών που ξεπερνά το 95%.

Ο κ. Νίκος Σκορίνης από την πλευρά του ξεκαθάρισε κατά την ομιλία του πως μια χώρα που δεν παράγει δεν έχει προοπτική».

Ο αγροτικός τομέας βρίσκεται μπροστά σε δύο μεγάλες προκλήσεις και έχει μια τεράστια ευκαιρία για προϊόντα που συνδέονται με ζήτηση και με ταυτότητα τόνισε ο ΓΓ του υπουργείο Χαράλαμπος Κασσίμης.

Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και εκπρόσωποι των συλλογικών τους φορέων και οργανώσεων της Πελοποννήσου πήραν το λόγο και έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν και έχουν να κάνουν με την υπερφορολόγηση, τη χρήση γης, τους βοσκότοπους, τη κάρτα αγρότη, το νόμο για τους συνεταιρισμούς και την απειλή που δέχονται τα κοπάδια τους και η παραγωγή τους απο τσακάλια, αγριογούρουνα αλλά και από τον δάκο οι ελαικολλιέργειες.

Παρόντες στην ημερίδα οι βουλευτές Αρκαδίας Γ. Παπαηλιού, Αργολίδας Γ. Γκιόλας, Κορινθίας Μ. Θελερίτη, Μεσσηνίας Π. Κοζομπόλη, οι δήμαρχοι Τρίπολης Δ. Παυλής και Β. Κυνουρίας Π. Μαντάς και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ