ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Εφτά χρόνια «Δον Κιχώτης»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:00:00 π.μ. |
Εφτά χρόνια «Δον Κιχώτης»
 Πριν από εφτά χρόνια, το 2010, μια παρέα ανθρώπων αποφάσισε να κάνει πράξη ένα δύσκολο και σχετικά άγνωστο - μέχρι τότε- για την περιοχή εγχείρημα, την δημιουργία ενός αυτοδιαχειριζόμενου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ανοιχτού Κοινωνικού Χώρου. Ενός χώρου χωρίς την κλασσική σχέση "μαγαζιού-πελάτη", ενός χώρου με συμβολικά αντίτιμα για τα ποτά και τους καφέδες, ενός χώρου που δεν θα ανάγκαζε τον άνεργο να πληρώσει.

Μέσα από πολλή προσωπική εργασία και κόπο ο Δον Κιχώτης άνοιξε τις πόρτες του τον Ιανουάριο του 2010 έχοντας θέσει ως στόχους: τη συνάντηση ανθρώπων που έχουν κάτι διαφορετικό να πουν, την κοινωνικοποίηση μέσα σε μια εποχή που οδηγούσε και οδηγεί τον καθένα μας στην αποξένωση, την προβολή θεμάτων που δεν θα προβάλονταν στην τηλεόραση ή σε εκδηλώσεις της περιοχής, την ενεργή συμμετοχή των φίλων που τον επισκέπτονταν για να δημιουργήσουμε μαζί κάτι χρήσιμο για όσους επισκέπτονταν το Δον Κιχώτη.

Μέσα από τις δυσκολίες και τις κακές συγκυρίες που περνάει η χώρα και ζώντας και προσπαθώντας σε μια συντηρητική επαρχία, εφτά χρόνια μετά, αυτό το όμορφο εγχείρημα συνεχίζει να υπάρχει.
Πληθώρα εκδηλώσεων και κόσμου έχουν βρεί "στέγη" στο Δον Κιχώτη. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας "φιλοξενείται" τα τελευταία δυο χρόνια στο χώρο μας, επιλεγμένα ντοκιμαντέρ από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονικής (πολλές φορές και με την παρουσία των δημιουργών τους), προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεις και συζητήσεις (κυρίως πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος), ενίσχυση του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ μέσω της διάθεσης ειδών καθαρισμού στο σταντ που υπάρχει στον χώρο, στήριξη σε άλλα αυτοδιαχειριζόμενα εγχειρήματα (Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους, μέσω της συγκεντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης σε κάθε μας εκδήλωση αλλά και της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων και Μεταναστών Νοταρά 26, μέσω την πώλησης ημερολογίων που συνεχίζεται αυτό τον καιρό).

Είμαστε ακόμα εδώ και συνεχίζουμε, κόντρα στο "ρεύμα" που μας επιτάσσουν οι καιροί. Καλούμε όλους όσοι έχουν τους ίδιους προβληματισμούς και στόχους με εμάς να έρθουν να γνωριστούμε ή να ξαναγνωριστούμε για να κάνουμε την προσπάθεια αυτή ακόμα πιο δυνατή!



Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος «Δον Κιχώτης»

Καλαμαρά 4 , Άργος



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ