ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Παραδοσιακά γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στη Νέα Κίο Αργολίδος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:25:00 μ.μ. |
Παραδοσιακά γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στη Νέα Κίο Αργολίδος (βίντεο)
 Στη Νέα Κίο πραγματοποιήθηκε με περισσή λαμπρότητα η τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων, συγκεντρώνοντας για άλλη μια χρονιά στο χώρο της παραλίας, πλήθος κόσμου απ' όλη την Αργολίδα.

Από νωρίς το πρωί εψάλλει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στο Ναό της Αγίας Ειρήνης από τους Ιερείς π. Δημοσθένη και π. Ηλία Γάτσιο , κατόπιν οι πιστοί κατευθύνθηκαν στην παραλία για την καθιερωμένη Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Τίμιος Σταυρός περιφέρεται στη Νέα Κίο, έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Κίο της Μικράς Ασίας.
Ιδιαίτερο στοιχείο της εορτής, όπως αυτό επίσης μεταφέρθηκε από την Κίο της Μ. Ασίας και τηρείται μέχρι σήμερα, είναι ότι όποιος ανασύρει το Σταυρό, τον κρατά στο σπίτι του ολόκληρο το χρόνο και τον παραδίδει την παραμονή των Φώτων του επομένου έτους.
Στην τελετή των Θεοφανίων στην Νέα Κίο παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδος Γιάννης Μανιάτης και Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Αργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος , οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Β.Σιδέρης και Φ.Στεφανόπουλος και πλήθος κόσμου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ