ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

H Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ επιστρέφει στο Τριανόν με «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:30:00 μ.μ. | | | |
H Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ επιστρέφει στο Τριανόν με «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη
 Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Ναύπλιο και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Βραδιές Θεάτρου», η Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ επιστρέφει στο Τριανόν με «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαϊδη για δύο ακόμη παραστάσεις.

Πρόκειται για μια κωμωδία χαρακτήρων μέσα από την οποία αποδίδεται η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να τη βγάλει καθαρή».

Η υπόθεση εκτυλίσσεται ένα ζεστό καλοκαιρινό απόγευμα Ο Φώντας και ο Κόλιας, φίλοι και συγγενείς,, διαφορετικοί χαρακτήρες μεταξύ τους, παίζουν τάβλι στην αυλή του σπιτιού τους και συζητούν τους τρόπους για να πιάσουν «την καλή». Ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας, προσπαθεί να πείσει τον Κόλια, πρώην αντιστασιακό και νυν λαχειοπώλη, να στήσουν μαζί μια κομπίνα, η οποία θα τους αναβαθμίσει κοινωνικά.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης το Φεβρουάριο του 1972, μεσούσης της δικτατορίας, σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν, με πρωταγωνιστές τον Νικήτα Τσακίρογλου ως Φώντα και το Γιάννη Μόρτζο ως Κόλια. Από τότε, το μονόπρακτο ανεβαίνει συχνά στις θεατρικές σκηνές, γεγονός που καταδεικνύει την οξυδερκή ματιά του συγγραφέα στην νεοελληνική νοοτροπία.
«Το τάβλι» πραγματεύεται την πορεία των κοινωνικών πραγμάτων της Ελλάδας, αλλά και την αλλαγή των ίδιων των Ελλήνων.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Στρώνης και Ανδρέας Κοροβέσης
Σχεδιασμός – Φωτισμός : Άγγελος Γουναράς
Σκηνοθεσία: Βάλια Ρεντούλη

Παραστάσεις:
Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου
Σάββατο 4 Φεβρουαρίου
Ώρα έναρξης παραστάσεων : 9:00
Εισιτήριο: 5 ευρώ
Παιδιά και πολύτεκνοι: 3 ευρώ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ