ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Τιμητική εκδήλωση για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ και του 1ου Ε.Κ Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 μ.μ. | |
Τιμητική εκδήλωση για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ και του 1ου Ε.Κ Άργους
"Το Χρέος" λέξη "βαριά" που προφέρεται σπάνια και δύσκολα γίνεται αντιληπτό το περιεχόμενό της. Παρ'ότι από τις απαρχές του νέου ελληνικού κράτους το (οικονομικό) χρέος αποτελεί το μόνιμο χαρακτηριστικό που συνοδεύει στη ζωή τον Έλληνα πολίτη, υπάρχουν και άλλα περισσότερο συμβολικά και βαθύτερα ηθικά που σημάδεψαν τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας μας, αλλά και τις όμορφες προσπάθειες που αλλάζουν και δίνουν νόημα ύπαρξης στην καθημερινότητά μας.
Μας το θύμισαν σήμερα το πρωί στα πλαίσια του "1ου Εφηβικού ΔημιουργικούΤρίστρατου Αργολίδας 2017" που φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο Τέχνης "ΦΟΥΓΑΡΟ", οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ Άργους και οι καθηγητές τους με τις συνεχιζόμενες βραβεύσεις τους για τα ντοκιμαντέρ της κινηματογραφικής τους ομάδας.  "Το Χρέος", το νεοβραβευμένο ντοκιμαντέρ των μαθητών αποτελεί μια από τις καλύτερες προβολές του παρελθόντος στο παρόν για ένα λαό που έζησε το δράμα της προσφυγιάς και που η ιστορία τον κάλεσε να το ξαναζήσει στο δράμα κάποιων άλλων προσφύγων. 
Οι Νίκος Θεοδοσίου και Νίκος Καβουκίδης γνωστοί για τη συμβολή τους στην εξέλιξη του ελληνικού κινηματογράφου και του ντοκιμαντέρ, παρόντες στην εκδήλωση παρουσίασαν το έργο των παιδιών και μίλησαν για τη σημασία του ντοκιμαντέρ. Έκπληξη και τύχη μαζί για τους παρευρισκόμενους η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ του Νίκου Καβουκίδη "Μνήμες φυλακών Ακροναυπλίας": η δύναμη της εικόνας, η δύναμη της μνήμης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Κινηματογράφου Γ.Λεοντάρης και καθηγητής στο Παν.Πελοποννήσου, η Άλκηστις Κοντογιάννη, οι βουλευτές του νομού, ο Μητροπολίτης Αργολίδας, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και ένα πολύ μεγάλο κοινό, έδωσαν σ'αυτή τη συνάντηση ξεχωριστό χρώμα και επιτυχία.

Γιώργος Κόνδης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ