ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Έλληνες Λιμενικοί καταδίωξαν και σταμάτησαν ταχύπλοο με 2 τόνους χασίς (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:44:00 μ.μ. | |
Έλληνες Λιμενικοί καταδίωξαν και σταμάτησαν ταχύπλοο με 2 τόνους χασίς (βίντεο)
 Τις έρευνες και τελικά τον εντοπισμό ενός σκάφους το οποίο μετέφερε περίπου 2 τόνους φυτικής κάνναβης αποτυπώνει βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα. Στο βίντεο καταγράφεται αρχικά η έρευνα τόσο στα ελληνικά όσο και στα αλβανικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια ο εντοπισμός του μετά την προσάραξη του σε βραχώδη ακτή.


Όπως ανακοινώνεται, τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, "ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τις Ιταλικές Αρχές ότι αεροσκάφος FRONTEX, που εκτελούσε περιπολία ανοιχτά των ιταλικών ακτών, εντόπισε Τ/Χ σκάφος, έμφορτο με μεγάλη ποσότητα δεμάτων φυτικής κάνναβης, το οποίο στη συνέχεια και λόγω του εντοπισμού του κατευθύνθηκε προς τις Αλβανικές ακτές, διερχόμενο από τη θαλάσσια περιοχή δυτικά των Οθωνών".

Ακολούθησε κινητοποίηση για τον εντοπισμό του υπόπτου σκάφους και για την εν λόγω περιοχή απέπλευσαν πέντε περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφος και ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στην επιχείρηση συνέδραμαν και εναέρια μέσα FRONTEX.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε το ύποπτο Τ/Χ από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία οι επιβαίνοντες στο Τ/Χ απέρριπταν την ποσότητα της ναρκωτικής ουσίας στη θάλασσα. Η καταδίωξη συνεχίστηκε και εντός αλβανικών χωρικών υδάτων, κατόπιν και σχετικής άδειας των Αλβανικών Αρχών. Προς παροχή συνδρομής στην επιχείρηση κατέπλευσαν και σκάφη της Ιταλικής Ακτοφυλακής, ενώ είχαν ήδη κινητοποιηθεί και οι Αλβανικές Αρχές.

Το ύποπτο σκάφος προσάραξε με μεγάλη ταχύτητα σε βραχώδη ακτή της Αλβανίας, με συνέπεια να παρουσιάσει εισροή υδάτων, ενώ οι τρεις επιβαίνοντες διέφυγαν.

Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκατόν δέκα δέματα με ναρκωτικές ουσίες και δώδεκα δέματα αντίστοιχα από ιταλικά σκάφη, το συνολικό βάρος των οποίων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανέρχεται περίπου στους δύο τόνους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και τυχόν υπόλοιπων ναρκωτικών ουσιών συνεχίζονται, σε συνεργασία με τις Ιταλικές και τις Αλβανικές Αρχές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ