ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ανδριανός στη Βουλή: Εύλογα ερωτηματικά γεννά η διαδικασία επιλογής από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. | |
Ανδριανός στη Βουλή: Εύλογα ερωτηματικά γεννά η διαδικασία επιλογής από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης
 Ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα την προβληματική διαδικασία που ακολουθεί το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) για την επιλογή όσων θα στελεχώσουν τις ομάδες έργου συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων. 

Την ερώτηση συνυπογράφουν η Τομεάρχης Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και Βουλευτής Επικρατείας κ. Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές Τομεάρχες κ. Μαρία Αντωνίου, Βουλευτής Καστοριάς και κ. Χρήστος Κέλλας Βουλευτής Λάρισας.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Με την υπ’ αριθμ. 4504/244/5.1.2017 Απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) οριστικοποίησε την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή ενδιαφερομένων που θα στελεχώσουν αφενός την επιτελική ομάδα και την κεντρική ομάδα έργου της Πράξης «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Νέα Φάση» και αφετέρου την ομάδα έργου της Πράξης «Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας»

Τα επιλεχθέντα στελέχη θα συνάψουν συμβάσεις έργου ιδιωτικού δικαίου με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την παροχή των εργασιών τους.

Με βάση την Πρόσκληση ενδιαφέροντος ακολουθείται διαδικασία επιλογής που συνδυάζει στοιχεία από τον συνήθη τρόπο επιλογής προσωπικού και τον συνήθη τρόπο επιλογής αναδόχου, χωρίς να αναφέρεται στην Πρόσκληση το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται. Έτσι, καταρτίζεται πίνακας αξιολόγησης των υποψηφίων δίνοντας την ίδια μοριοδότηση στα τυπικά προσόντα (που περιλαμβάνουν την εκπαίδευση, την επαγγελματική εμπειρία και τα κοινωνικά κριτήρια) και σε πρόταση που θα καταρτίσει ο υποψήφιος σχετικά με το έργο που θα αναλάβει.

Όμως, η ολοκληρωμένη εκπόνηση της πρότασης απαιτεί γνώση στοιχείων για τις συγκεκριμένες Πράξεις που δεν προκύπτει από τα έγγραφα που είναι προσβάσιμα στους υποψηφίους, δηλαδή, την πρόσκληση ενδιαφέροντος, την πρόσκληση της ΕΥΔ προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την απόφαση ένταξης των Πράξεων στο Ε.Π. ΑΝΑΔ-ΔΒΜ. Το γεγονός αυτό εγείρει εύλογα ερωτήματα για προνομιακή πληροφόρηση υποψηφίων και συνεπώς, για το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Κατόπιν αυτών, κατέθεσα από κοινού με τους συναδέλφους βουλευτές στον Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, την Τομεάρχη Νίκη Κεραμέως και τους αναπληρωτές Τομεάρχες Μαρία Αντωνίου, και Χρήστο Κέλλα Ερώτηση προς τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου ζητώντας να ενημερωθώ το θεσμικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται η διαδικασία μοριοδότησης στην Πρόσκληση ενδιαφέροντος, τον λόγο για τον οποίο αφενός το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν επισύναψε στην Πρόσκληση ενδιαφέροντος (π.χ το Τεχνικό Δελτίο της Πράξης που αποτελεί δημόσιο έγγραφο) πληροφορίες από τις οποίες ο ενδιαφερόμενος θα μπορούσε να αποκτήσει εικόνα για τις Πράξεις και αφετέρου δεν προβλέπεται στην Πρόσκληση η δυνατότητα των υποψηφίων να δουν σε χώρους του ΙΝΕΔΙΒΜ τις προτάσεις των υπολοίπων, ώστε να είναι σε θέση να διαπιστώσουν εάν κάποιοι είχαν προνομιακή πρόσβαση σε πληροφόρηση σχετικά με τις Πράξεις και τέλος τα κριτήρια με τα οποία η διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ θα αξιολογήσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και την εγκυρότητα της διαδικασίας”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ