ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση Λογιστών Ναυπλίου Ερμιονίδας σχετικά με τις ΜΥΦ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:34:00 μ.μ. | | |
Ανακοίνωση Λογιστών Ναυπλίου Ερμιονίδας σχετικά με τις ΜΥΦ των αγροτών του ειδικού καθεστώτος
 Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τους τα παραστατικά τα του 2016 (τιμολόγια αγοράς, εκκαθαρίσεις, αποδείξεις δαπανών, κλπ) στο λογιστή τους, εντός του μήνα Φεβρουαρίου το συντομότερο δυνατό.

Όπως όλες οι επιχειρήσεις, έτσι και οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος, θα πρέπει να υποβάλλουν συγκεντρωτική κατάσταση εξόδων (τις γνωστές ως Μ.Υ.Φ.) ηλεκτρονικά, με καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου 2017.

Ο χρόνος υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων είναι κάτι το οποίο καθορίζεται από το λογιστικό γραφείο και όχι από τον φορολογούμενο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κάθε φορά, στο χρόνο που του καθορίζει ο λογιστής του.

Όποιος αποφασίσει να προσκομίσει τα τιμολόγια στο λογιστή του όταν θα πάει να κάνει τη φορολογική του δήλωση, να γνωρίζει ότι θα είναι εκπρόθεσμος και θα του επιβληθούν πρόστιμα, αφού βαρύνουν το φορολογούμενο με δική του ευθύνη.

Οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν καμία διαφορά από τους υπόλοιπους αγρότες που είναι στα βιβλία. Έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με όλους.

Τέλος, όσον αφορά την ένταξη στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, αν και θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση, να τονίσουμε τα εξής:

τις τελευταίες μέρες έχουν αναπαραχθεί δηλώσεις σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής των κριτηρίων ένταξης στο κανονικό καθεστώς. Εύλογα έχει δημιουργηθεί ένα αλαλούμ, ποιοι εντάσσονται και ποιοι όχι, με ποια κριτήρια κλπ.

Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται το παρόν δελτίο τύπου, ισχύει η ΠΟΛ.1201/28.12.16, η οποία ορίζει τον τρόπο ένταξης και τα κριτήρια. Μέχρι τυχόν τροποποίησης της, είναι αυτή που ισχύει.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η υποχρέωση των λογιστών φοροτεχνικών είναι να ενημερώνουν τους πελάτες τους σύμφωνα με τις εκάστοτε ψηφισμένες διατάξεις και όχι με βάση τις καθημερινές δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε.Ε.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ.

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ) -
ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)
ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ) – ΚΕΦΑΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ (Ε. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ)
ΜΑΛΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΑ (ΤΑΜΙΑΣ) – ΚΑΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΟΤΣΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΜΕΛΗ)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ