Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Με πολύ κέφι ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Λυγουριάτικο Καρναβάλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:34:00 μ.μ. | |
Με πολύ κέφι ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Λυγουριάτικο Καρναβάλι
Για άλλη μια χρονιά, το Λυγουριό ζει σε ρυθμούς καρναβαλικούς!Μικροί, νέοι και ενήλικες, προετοιμάζονται για τη στιγμή της μεγάλης παρέλασης την Καθαροδευτέρα στις 11 το πρωί, όπου και κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρέλαση αρμάτων που σατιρίζουν την καθημερινότητα, την πολιτική εξουσία και τους πολιτικούς σε όλες τις βαθμίδες, δίνοντας μια άλλη διάσταση με επίκαιρα θέματα που θα σας διασκεδάσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
Η καυστική σάτιρα και η διασκέδαση έχουν τον πρώτο λόγο στην όλη εκδήλωση, που αποτελούν και το βασικό στοιχείο της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών, αλλά και της δυναμικής συμμετοχής των μασκαράδων - καρναβαλιστών ! Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού "Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ".
Τα Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι χρονολογείται από το 1981 και έχει καταφέρει να γίνει αρκετά δημοφιλές με αποτέλεσμα να έχει τη μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών σε σχέση με τα καρναβάλια της ευρύτερης περιοχής.

Η προετοιμασία ξεκινά αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και διαρκεί μέχρι και την παραμονή της Καθαρής Δευτέρας. 
Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα άρματα που κατασκευάζονται είναι φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη προς το θεσμό από εθελοντές κάθε ηλικίας, που αφιερώνουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους καθημερινά.

Βασικό σύνθημα του Λυγουριάτικου Καρναβαλιού είναι το: “Στάχτη μπινελίκι και μουντζούρα είναι η δική μας η κουλτούρα”, αφού αυτή τη μέρα όλα τα «κακά» λόγια επιτρέπονται και συγχωρούνται, συνοδευόμενα φυσικά με τα κλασικά αλευρομουτζουρώματα !!!
Σας προσκαλούμε και σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Καθαροδευτέρα στο Λυγουριό, να γλεντήσουμε με πολύ κέφι και χορό.

"Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει
Καρναβάλι θα μυρίσει!

Τα παιδιά του "Καββαδία"
ξεκινήσαν εργασία!

Πίνουνε και ζωγραφίζουν
και αλεύρι κοσκινίζουν!

Τ' άρματά τους μαστορεύουν
και εθελοντές γυρεύουν!

Στο παλιό ελαιουργείο
έχουν στήσει συνεργείο!

Κάθε βράδυ με μεράκια,
χαβαλέ και τσιπουράκια!!!"
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ