ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Παύλος Χρηστίδης στον ΣΚΑΪ: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν ψηφίζει κανένα νέο μέτρο (ηχητικό)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:44:00 μ.μ. |
Παύλος Χρηστίδης στον ΣΚΑΪ: Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν ψηφίζει κανένα νέο μέτρο (ηχητικό)
Για την αξιολόγηση

Από ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση οδηγείται για ακόμα μια φορά σε μία ταπεινωτική συνθηκολόγηση. Η ανικανότητα και η ανεπάρκεια έχει οδηγήσει την αξιολόγηση ένα χρόνο μετά να είναι ακόμα ανοιχτή καθώς έπρεπε να έχει κλείσει από το Φεβρουάριο του 2016. Η παντελής έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου οδηγεί την κυβέρνηση να παρακαλά με το στυλό στο χέρι την τρόικα να επιστρέψει πίσω με απώτερο σκοπό την παραμονή της ακόμα για μια παραπάνω μέρα στην εξουσία.


Αυτό που έχει αποδείξει πολλές φορές η ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβέρνηση είναι ότι τα πάντα μπαίνουν κάτω από την παραμονή στην εξουσία. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Γι’ αυτό δεν τους ενοχλεί που δεν έχει κλείσει ακόμα η αξιολόγηση και παρά το γεγονός ότι για την οικονομία μας έχουν δημιουργηθεί ασφυκτικές συνθήκες και δυστυχώς επανέρχονται και σενάρια που ζήσαμε και στις αρχές του καλοκαιριού του 2015. Δεν υπάρχει καλό σενάριο, υπάρχει το λιγότερο κακό σενάριο που είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Σε αυτό έχουμε και τις εμμονές των δανειστών και δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι ο κ. Σόιμπλε επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να επιβάλλει το καταστροφικό του δίλημμα GREXIT – διαρκές μνημόνιο λιτότητας. Από την άλλη μεριά, εμείς, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν νοούμαστε καμία ψήφιση νέου μέτρου. Δεν θα συμμετέχουμε στη διαδικασία αν έρθει στη Βουλή οποιοδήποτε νέο μέτρο.

Για τις ασφαλιστικές εισφορές και την ανάγκη για εθνική συνεννόηση

Σύμφωνα με τους καταλόγους με τις ασφαλιστικές εισφορές για τους μηχανικούς και για τους δικηγόρους οι οποίες φτάνουν μαζί με την επικουρική στο 37,95%. Πρέπει να θυμίσουμε ότι ο κ. Κατρούγκαλος έλεγε ότι δεν θα φτάσουν ποτέ σε αυτό το ύψος. Δεν βγαίνει για τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν βγαίνει η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης για κανέναν. Μόνο το 2016 είχαμε 14 δισεκατομμύρια νέα χρέη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 95 δισεκατομμύρια χρέη προς την εφορία. Δεν βγαίνει αυτό το πρόγραμμα έτσι όπως το οδηγεί αυτή η κυβέρνηση.

Για τους λόγους αυτούς επαναλαμβάνουμε ότι χρειάζεται μία εθνική συνεννόηση γιατί έχει απολέσει πλήρως την αξιοπιστία της προς τη διαπραγμάτευση. Εθνική συνεννόηση από χθες. Εθνική συνεννόηση σημαίνει ότι όπως η κ. Γεννηματά σήμερα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές έβαλε το ζήτημα ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση χωρίς να απαιτεί κανένας 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη πενταετία γιατί δεν είναι αυτό στο πλαίσιο της συμφωνίας, αυτό σημαίνει ότι όλοι μαζί, οφείλουμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι να προχωρήσει στις ανάλογες πιέσεις. Κι αυτό φυσικά είναι κάτι το οποίο όσο δεν το κάνει η κυβέρνηση, αποβαίνει σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ