ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Βράβευση των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους για την ταινία τους: «Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας … από την πλευρά του Λύκου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:00:00 μ.μ. | |
 Με μια Φαντασμαγορική τελετή λήξης έπεσε η αυλαία στο 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Artfools Λάρισας.

Σε ένα κατάμεστο Χατζηγιάννειο απονεμήθηκαν τα βραβεία στους νικητές με παρουσία όλων των σκηνοθετών που έλαβαν μέρος και των δύο μεγάλων της τέχνης Κώστα Τσιάνου και Κώστα Καζάκου. Η οργανωτική επιτροπή βράβευσε τους δύο μέσα σε κλίμα συγκίνησης. Ιδιαίτερη στιγμή όταν η Παρασκευή Μπασιούκα παρουσίασε τέσσερις κοπέλες που υποδύθηκαν με την κατάλληλη μουσική τις τέσσερις μεγάλες σταρ του ελληνικού Κινηματογράφου,οι οποίες καταχειροκροτήθηκαν.

Την τελετή λήξης παρακολούθησαν ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας οι οποίοι απένειμαν αναμνηστικά στα δύο τιμώμενα πρόσωπα, η κ. Αράπκουλε,η Ρένα Καραλαριώτου, ο Δημήτρης Δεληγιάννης, η ΄Αννυ Ψάρα η κ. Καραλαριώτου και πάρα πολλοί άλλοι επίσημοι. Ο παρουσιαστής κ. ΄Ακυς Μητσιούλης απολαυστικός όπως πάντα δημιούργησε μια γιορταστική ατμόσφαιρα με την Ολυμπία Καλαμπαλίκη, σατιρίζοντας το κλίμα των Οσκαρ.
Ιδιαίτερη νότα έδωσαν στην τελετή οι 30 εθελοντές του φεστιβάλ με τα χαρακτηριστικά πλέον μπλουζάκια του Φεστιβάλ.
Η πρόεδρος κ. ΄Αντα Σαρτζή κλείνοντας αφού ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη του Φεστιβάλ, είπε ότι από την επόμενη η οργανωτική επιτροπή θα δουλέψει για τη 10η Διοργάνωση η οποία θα έχει επετειακό χαρακτήρα.
Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους: Γιώτα Φώτου, συγγραφέα, πρώην Σχολική Σύμβουλο, Αποστόλη Σδράλλη, καθηγητή, σκηνοθέτη, Γιάννη Γεωργιάδη, δάσκαλο, ζωγράφο, σκηνογράφο, Ράνια Τσοχατζή-Γκάγκα, δασκάλα, μουσικό, συνθέτη, Δημήτρη Σακατζή, καθηγητή, σεναριογράφο επέλεξε για να βραβευτούν τις παρακάτω μαθητικές ταινίες:
1ο βραβείο : 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών : «Σαν τα χελιδόνια»

2ο βραβείο :  1ο ΕΠΑΛ και 1ο Ε.Κ. Άργους : «Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …  από την πλευρά του Λύκου»

"Η Ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας …από την πλευρά του Λύκου" είναι μια ταινία μυθοπλασίας, με το παραμύθι που αγάπησαν και με το οποίο μεγάλωσαν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο. Ζωντανεύει μέσα από τη δημιουργία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε. Κ. ΑΡΓΟΥΣ από μια άλλη οπτική γωνία.
Επειδή κάθε ιστορία έχει δυο πλευρές, οι μαθητές δημιουργοί παρουσιάζουν το γνωστό παραμύθι από την πλευρά του δυσφημισμένου λύκου. Στέλνουν με την ιστορία τους μηνύματα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Μαζί μηνύματα για τον σεβασμό του περιβάλλοντος, της διαφορετικότητας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ των ανθρώπων αλλά και διαφορετικών λαών. Όλοι μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά μαζί, φτάνει να το πιστέψουμε.
Η ταινία είναι γυρισμένη με την τεχνολογία
Green Screen.
"Η ταινία είναι αφιερωμένη στην Ασπασία
στο κορίτσι που είναι μαχήτρια της ζωής!
Η ταινία 

3ο βραβείο : 55ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας : «Σαν τα μάτια μας …»

 Ειδικές διακρίσεις  :
1η Ειδική διάκριση : (Κοινωνικό μήνυμα με ευαισθησίες).
ΤΕΕ ΕΑ Κατερίνης : «Schooliκομπερδέματα»

2η Ειδική διάκριση : (Παρουσίαση θέματος προσφυγικού).
Γυμνάσιο Καρλοβασίων Σάμου : «Και περιμένω…»

3η Ειδική διάκριση : (Κοινωνικό μήνυμα).
4ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου : «Η κλοπή»

4η Ειδική διάκριση στην ταινία « τετράγωνο» για την προσπάθεια των συντελεστών τους.
Α΄κατηγορία.  Διαγωνιστικό animation
Η κριτική επιτροπή του animation αποτελούμενη από τους, Evan Hughes Αυστραλό κινηματογραφιστή , Μέλανδρο Γκανά moderator στο greekcomics.gr, και Γιώργο Κετσιακίδη Σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων/καλλιτέχνη οπτικών εφέ, επέλεξε για το
Α΄Βραβείο animation την ταινία « Chika, the dog in the ghetto” από τη Γερμανία.

Β΄Κατηγορία: Διεθνές Διαγωνιστικό.
Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους : Γιάννη Τοτονίδη: Πρόεδρο των δυο επιτροπών Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (ΠΕΚΚ), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κριτικής  Ταινιών Κινηματογράφου, της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σκηνοθετών και της  Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκηνοθετών, Χρήστο  Μήτση Κριτικό  Κινηματογράφου στο περιοδικό «Αθηνόραμα». Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.Κ.Κ.), Βίβιαν Παπαγεωργίου Σκηνοθέτρια και εκπαιδευτικό, Δέσποινα Τριανταφυλλίδου Υποψήφια Διδάκτορα του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,και Σάντρα Νίκολιτς, Διδάκτορα του Πανεπιστήμιου Δραματικών Τεχνών του Βελιγραδίου στον τομέα μελέτης του Κινηματογράφου και των ΜΜΕ, επέλεξαν για να βραβευτούν τις ταινίες:
2η Τιμητική διάκριση στον πρωταγωνιστή της ταινίας  The best of intentions Emil Jonsson – Sweden,  Per Ragnar  για την ερμηνεία του ως πατέρα  στην ταινία.
1η Τιμητική διάκριση στην ταινία  Mother River του Priit Pohjala – Estonia για την ιδιαίτερη ποιητική κινηματογραφική του προσέγγιση σε διαχρονικά υπαρξιακά ερωτήματα.
Γ΄Βραβείο στην ταινία Blight του Brian Deane – Ireland
Β΄Βραβείο στην ταινία For your own Safety του Florian Heinzen –ziob- Germany
A΄Βραβείο στην ταινία Son του Κωνσταντίνου Σαμπάνη Γερμανία

Γ΄κατηγορία: Ελληνικό Διαγωνιστικό
Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους Γιάννη Τοτονίδη ως πρόεδρο ,Χρήστο  Μήτση, Σάντρα Νίκολιτς, Άκυ Μητσούλη σκηνοθέτη θεάτρου και Νάνσυ Σπετσιώτη Σκηνοθέτρια επέλεξαν για να βραβευτούν οι ταινίες:
1η Τιμητική διάκριση στην ταινία  Χρήστος και Δήμητρα της Αμέρισσα Μπάστα γιατί προσεγγίζει με φρέσκια κινηματογραφική ματιά μια διαχρονική ερωτική ιστορία.
2η Τιμητική διάκριση στην ταινία White Collar της Ναταλίας Λαμπροπούλου γιατί προσεγγίζει ένα επίκαιρο πολιτικο-κοινωνικό θέμα με μια πρωτότυπη σεναριακή ιδέα.
3η Τιμητική διάκριση στον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο για την ερμηνεία του στην ταινία A buddy already dead του  Κωνσταντίνου Φραγκούλη.
Γ΄Βραβείο στην ταινία  2 ½ του  Χρήστου Νταμπακάκη
Β΄Βραβείο στην ταινία   Phantom Limb του  Μιχάλη Φελάνη
Α΄Βραβείο στην ταινία  Η Αλίκη στο καφέ του Δημήτρη Νάκου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ