ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Την επιδότηση των 150 εκατομμυρίων "χάνουν" τα ΕΛΤΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. |
Την επιδότηση των 150 εκατομμυρίων "χάνουν" τα ΕΛΤΑ
 Η οικονομική διεύθυνση των Ελληνικών Ταχυδρομείων τοποθετεί, ετησίως, τα έσοδα από την αποζημίωση καθολικής υπηρεσίας σε 50 εκατ. ευρώ, διεκδικώντας έως 200 εκατομμύρια ευρώ για το διάστημα 2013-2016. Η "ένεση” αυτή αποτελεί τη μοναδική σανίδα σωτηρίας για την κρατική εταιρεία με μηνιαίο ταμειακό έλλειμμα 4 εκατ. ευρώ, διψήφιο αρνητικό περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας και ζημιές πολλών δεκάδων εκατ. ευρώ.


Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Capital.gr που στηρίζονται σε καλά ενημερωμένες πηγές, το ποσό των 50 εκατ. ευρώ της ετήσιας επιχορήγησης δεν πρόκειται να καταβληθεί στον οργανισμό.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει το προσεχές διάστημα στη Βουλή το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα περιορίζει στα 15 εκατομμύρια ευρώ το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης. Η τροπολογία, δηλαδή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα ορίζει πλαφόν της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. Ως εκ τούτου, το ποσό που θα καταβληθεί ενδέχεται να είναι μικρότερο, ενώ η εκταμίευσή του θα τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Όπως αναφέρουν στο Capital.gr ενημερωμένες πηγές, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν θα δικαιολογούσε, επ' ουδενί, την καταβολή στα ΕΛΤΑ ποσού 50 εκατ. ευρώ ανά χρόνο, γεγονός που θα παραβίαζε κατάφωρα τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού.

Παράλληλα, με την τροπολογία Ν. Παππά αναμένεται να προωθηθεί η δημιουργία του ταμείου αντιστάθμισης το οποίο θα χρηματοδοτείται από τους άλλους φορείς παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών που θα συνεισφέρουν (ως ποσοστό επί του κύκλου εργασιών) στη χρηματοδότηση της καθολικής υπηρεσίας.

Προσβλέπουν στα 150 εκατ.

Και όπως ανέφερε, σε παλαιότερη ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), εάν δεν καταβληθούν τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης, η εταιρεία θα κινδυνεύσει με λύση και ανάκληση της άδειας λειτουργίας της, δεδομένου ότι τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά.

Βέβαια, η ασφυξία ρευστότητας δεν εμποδίζει την ΠΟΣΤ να διεκδικεί περίπου 540 έκτακτες προσλήψεις, των οποίων το κόστος θα βαρύνει τον εταιρικό προϋπολογισμό. Μάλιστα, οι 540 αυτές προσλήψεις είναι τμήμα μόνο των 1.915 έκτακτων προσλήψεων που ζητούσαν, αρχικά, οι συνδικαλιστές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ