ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Νυσταζάκης και Μπαρδάκη νικητές του 1ου Ορεινού Ημιμαραθωνίου Μυκήνες-Τενέα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:13:00 π.μ. | |
Νυσταζάκης και Μπαρδάκη νικητές του 1ου Ορεινού Ημιμαραθωνίου Μυκήνες-Τενέα
Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 184 αθλητών από διάφορες περιοχές της χώρας ολοκληρώθηκε ο 1ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Μυκήνες-Τενέα που διοργανώθηκετη Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στην οροσειρά του Ομηρικού Τρητού από τον ΕΟΣ Κορίνθου, τον Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου Κορινθίας και τον Σύλλογο Δρομέων Κορινθίας «ΕφυραίοιΩκύποδες». Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Κορινθίων ο οποίος αγκάλιασε την ιδέα του ορεινού ημιμαραθωνίου και της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού ως μέσον προβολής και ανάδειξης της ορεινής περιοχής του Δήμου.

Ο αγώνας Trail κινήθηκε στα χνάρια του αρχαίου Μυκηναϊκού Δρόμου που συνέδεε της Μυκήνες με τα λιμάνια του Κορινθιακού και Σαρωνικού κόλπου και αποτέλεσε μέρος ενός άριστα επιμελημένου οδικού δικτύου που κατασκευάστηκε το 13ο αι. π.Χ. με αφετηρία την Πύλη των Λεόντων και με στόχο να εξασφαλίσει τις επικοινωνίες αλλά και την άμυνα της περιοχής.
Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι δρομείς είχαν την ευκαιρία να τρέξουν πάνω από τα εντυπωσιακά υπολείμματα του αρχαίου δρόμου που στηρίζεται σε αναλημματικούς τοίχους και γεφύρια κυκλώπειων διαστάσεων και να απολαύσουν μια διαδρομή κατά γενική ομολογία όμορφη, με πολλές εναλλαγές του τοπίου και πανοραμική θέα αλλά παράλληλα απαιτητική με συνολική θετική υψομετρική διαφορά +944 μ. και κακοτράχαλα μονοπάτια. Πέρασαν από τα άγνωστα στους περισσότερους χωριά Στεφάνι, Αγιονόρι και Κλένια και τερμάτισαν στο στάδιο του Χιλιομοδίου, κοντά στην αρχαία πόλη της Τενέας όπου βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια ανασκαφές που έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα.

Την εκκίνηση στην Πύλη των Λεόντων των Μυκηνών έδωσε ο πρόεδρος του Ν.Π. Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργους – Μυκηνών, κ. Βαγγέλης Τζαβέλλας. Από τα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα αποσπάστηκε η πρώτη τετράδα αποτελούμενη από τους Νικόλαο Ροδόπουλο, Βασίλη Νυσταζάκη, Θανάση Παγουνάδη και Αναστάσιο-Θωμά Κωστούρο. Τελικά πρώτος στο στάδιο του Χιλιομοδίου τερμάτισε ο Βασίλης Νυσταζάκης με χρόνο 1:51:17, δεύτερος ο Χιλιομοδιότης Αναστάσιος-Θωμάς Κωστούρος (1:52:02) και τρίτος ο Νικόλαος Ροδόπουλος (1:52:28).
«H διοργάνωση ήταν πολύ καλή», δήλωσε ο νικητής Βασίλης Νυσταζάκης. «Η διαδρομή ήταν πολύ ευχάριστη, με πολλές εναλλαγές στα τοπία και σημαντική συμμετοχή του κόσμου, όπου στα χωριά που περνούσαμε οι κάτοικοι ήταν στο δρόμο και μας εμψύχωναν. Τα μονοπάτια ήταν ωραία, αλλά κατά τη γνώμη μου έπρεπε να είχαν καθαριστεί λίγο περισσότερο και να είχαν απομακρυνθεί οι πολύ μεγάλες πέτρες που μας καταπονούσαν κατά τη διάβαση από πάνω τους. Η σηματοδότηση ήταν επαρκής και οι σταθμοί πλήρεις, με σωστή κατανομή νερών και ισοτονικών σε αυτούς. Οι παροχές του αγώνα ήταν πολλές, χωρίς να μας λείψει κάτι, ειδικά για ένα τόσο μικρό και συμβολικό αντίτιμο συμμετοχής. Εύχομαι να διατηρήσει η διοργάνωση αυτό το χαρακτήρα, το επίπεδο και την ποιότητα χωρίς να αυξηθεί το χρηματικό αντίτιμο συμμετοχής. Και του χρόνου μακάρι να ανταμώσουμε πάλι στα αρχαία μονοπάτια στον 2ο ορεινό ημιμαραθώνιο!»

Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχτηκε η Αλεξάνδρα Μπαρδάκη με χρόνο 2:24:51 αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Θεοδώρα Αναστασιάδη (2:32:23) και στην Τρίτη θέση την Ανθούλα Καραμπίνη (2:38:27).
«Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή», δήλωσε η νικήτρια Αλεξάνδρα Μπαρδάκη. «Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να μου έλειψε. Οι σταθμοί ήταν μια χαρά. Ήταν πολύ όμορφο που στην αρχή τρέχαμε στον αρχαιολογικό χώρο. Η διαδρομή ήταν μέτριας δυσκολίας με 2-3 τεχνικά κομμάτια ανηφόρας αλλά και κατηφόρας που ήθελαν λίγο προσοχή. Πολύ ευχάριστη έκπληξη ο τερματισμός στο στάδιο και η χαλάρωση μετά στο γρασίδι! Μας άρεσε πολύ σε γενικές γραμμές και ήταν αρκετά συγκινητικό που η εκκίνηση ήταν στην Πύλη των Λεόντων! Ευχαριστούμε και του χρόνου!»

Την βράβευση των κατηγοριών έκαναν ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Εξυπηρέτησης Πολιτών και Τουρισμού του Δήμου Κορινθίων, κ. Ανδρέας Ζώγκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κ. Παναγιώτης Δράκος καθώς και οι πρόεδροι και τοπικοί σύμβουλοι των Δημοτικών Ενοτήτων Στεφανίου, Αγιονορίου και Χιλιομοδίου.

Επίσης, στη κατηγορία ανδρών 18-44 βραβευτήκαν οι: 1.Παγουνάδης Θανάσης, 2.Νικόλαος Χαρμπίλας, 3.Ανδρέας Ανδριόπουλος

Στη κατηγορία ανδρών 45-59 βραβεύτηκαν οι: 1.Τζαναβάρας Παύλος, 2.Τσιμούρας Δημήτρης, 3.Δημόπουλος Γιάννης

Στη κατηγορία ανδρών 60+ βραβεύτηκαν οι: 1. Διονύσης Πάστρας, 2. Χρήστος Καραφλός, 3. ΝτένηςΧριστοδουλάτος

Στη κατηγορία γυναικών 18-44 βραβεύτηκαν οι: 1.Παναγούλια Νίκη, 2.Καπελίου Σωτηρία, 3.Αδάμ Ζωή

Στη κατηγορία γυναικών 45+ βραβεύτηκαν οι : 1.Tabata Kayoko, 2.Μπεκρή Γαρυφαλιά, 3.Αξαρλή Κυριακή

Ευχαριστίες

Αυτός ο αγώνας ορεινού τρεξίματος στα χνάρια των αρχαίων Μυκηναϊκών δρόμων της ορεινής περιοχής μεταξύ Αργολίδος και Κορινθίας, είναι μια ιδέα εμπνευσμένη από την αγάπη μιας παρέας για τον τόπο τους. Δεν θα μπορούσε να είχε γίνει χωρίς την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών και χορηγών της περιοχής που αγκάλιασαν την διοργάνωση.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν να δοθούν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κλένιας «Ο Άγιος Παντελεήμων» και στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Χιλιομοδίου «ΣΩΣΤΕ ΤΟ» καθώς και σε όλους τους μικρούς και μεγάλους εθελοντές στους πέντε σταθμούς ανεφοδιασμού και στον τερματισμό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού που φρόντισε για την ασφάλεια του αγώνα σε όλο το μήκος της διαδρομής, και στην Τροχαία Κορίνθου.

Στους μεγάλους χορηγούς του αγώνα συγκαταλέγονται οι: ΝατούραΕμφιαλωτική Α.Ε. – Φυσικό μεταλλικό νερό ΥΑΣ (Καλλιανοί), ΕΛΑΙΑΔΑ-Ρεκλείτης Αθανάσιος (Αθήκια), ΑΦΟΙ ΣΤΑΘΗ (Στυμάγκα), ΚΕΧΡΟΛΟΓΟΣ (Χιλιομόδι), Σούπερ ΜάρκετΚεφερλής «Ο ΦΟΥΛΑΣ» (Χιλιομόδι) , Αρτοποιείο Μπίτζας Δημήτρης (Κόρινθος), Φαρμακείο ΠαπαθανασίουΛουτσιάνος (Χιλιομοδι) και Φαρμακείο Παπαθανασίου Τάσος (Κλένια).

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα από τον ANCIENT MYCENAEAN TRAIL RUN 2017 – 1ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο Μυκήνες-Τενέα καθώς και φωτογραφίες του αγώνα έχουν αναρτηθεί στην σελίδα της διοργάνωσης: www.ancientmycenaeantrail.wordpress.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ