ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ελένη Παναγιωτοπούλου: Αφιερωμένο στην Ημέρα της Γυναίκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:12:00 π.μ. |
Ελένη Παναγιωτοπούλου: Αφιερωμένο στην Ημέρα της Γυναίκας
 Παραβιάζω ανοικτές θύρες μάλλον, λέγοντας ότι ζούμε μια πολύ σύνθετη εποχή , δύσκολη και απαισιόδοξη . Μια εποχή με προεξάρχουσα την οικονομική διάσταση της κρίσης , αλλά με σημαντικότερη την ηθική και κοινωνική της διάσταση.

Είμαστε μια κοινωνία σε συνολική κρίση. Απλώς , λόγω της εξαιρετικής οικονομικής δυσπραγίας, ηρθαν στο φως όλα τα ελλείμματα, ηθικά ,κοινωνικά και πολιτικά, τα οποία συσσωρεύονταν σιγά σιγά , αλλά καλύπτονταν κατω από την επίπλαστη ευημερία των δανεικών των προηγούμενων χρόνων . Και είναι ακριβώς αυτά τα ελλείμματα που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εξόδου και ανακυκλώνουν την κρίση .

Κάπου όμως πρέπει να τελειώσει αυτό πια , προτού καταρρεύσουμε σαν χάρτινος πύργος. Κι εμείς , οι γυναίκες , μπορούμε να βοηθήσουμε , γιατί είμαστε από την φύση μας και σύνθετες και δυνατές. Γιατί είμαστε οι στυλοβάτες της κοινωνίας μας και το ξερουμε πολύ καλά. Η φύση μας έχει προικίσει με συμπόνοια για τους άλλους, αλλά και ρεαλισμό, με συναισθηματισμό , αλλά και αποτελεσματικότητα. Διαθέτουμε συναισθηματική νοημοσύνη . Δύναμη και ευαισθησία μαζί . Κάποτε μας κορόιδευαν για αυτό . Σήμερα όμως είναι το ζητούμενο σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις , στην σύγχρονη αγορά εργασίας, αφού αποδείχθηκε πιο ισχυρό «όπλο», από την ξερή τεχνοκρατική αντίληψη. Είναι το όπλο μας για να διαλύσουμε τις ψευδαισθήσεις , να αρνηθούμε τις ψεύτικες υποσχέσεις , να γυρίσουμε την πλάτη σε ιδεοληψίες και ψέμματα και να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις ολων σε στόχους εφικτούς και αληθινούς.

Άρα λοιπόν, η συμβολή σας φίλες μου είναι ανεκτίμητη. Στο σπίτι , στην οικογένεια, στην δουλειά, στην κοινωνία , στον εθελοντισμό, στην αυτοδοίκηση στην πολιτική.

Έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας . Πείτε την γνώμη σας . Δώστε λύσεις . Μπείτε μπροστά. Μπορείτε να κάνετε την διαφορά και σας έχουμε ανάγκη.

Ελένη Παναγιωτοπούλου ,

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου και Μέλος ΔΣ ΕΝΠΕ
Αναπληρώτρια Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ.
Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Αργολίδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ