Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Πρωτοφανές: Ο λαθροθήρας στις Λίμνες Αργολίδας ήταν θηροφύλακας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:27:00 μ.μ. |
Πρωτοφανές: Ο λαθροθήρας στις Λίμνες Αργολίδας ήταν θηροφύλακας
 Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Μαρτίου 2017 μια καταγγελία για λαθροθηρία οδήγησε τρεις θηροφύλακες της Γ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στην Αργολίδα και στην ορεινή περιοχή των Λιμνών του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα με τους προβολείς αναμμένους.

Οι τρεις θηροφύλακες σταμάτησαν το αυτοκίνητο και διαπίστωσαν ότι μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν τέσσερα άτομα και ένα κυνηγετικό όπλο. Όμως πραγματικά τα έχασαν όταν είδαν ένα συνάδελφό τους επάνω στην καρότσα.

Όλοι αρνήθηκαν ότι κυνηγούσαν παράνομα λαγούς ή γουρούνια και υποστήριξαν ότι κυνηγούσαν αλεπούδες.

Οι τρεις θηροφύλακες ενημέρωσαν άμεσα τον πρόεδρο της Γ ΄ΚΟΠ για το περιστατικό και έκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Mέλη της διοίκησης της Γ ΚΟΠ ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου ώστε να ενημερωθούν για αυτή την πρωτοφανή υπόθεση.

Ανακοίνωση της Γ ΚΟΠ για την υπόθεση λαθροθηρίας θηροφύλακα

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν από τους Θηροφύλακες που προέβησαν στον σχετικό έλεγχο του περιστατικού, που συνέβη το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στην περιοχή Λιμνών Αργολίδας.

Μετά την ενημέρωση που υπήρξε και την ανταλλαγή απόψεων για το παραπάνω θέμα, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα ότι οι Θηροφύλακες οφείλουν να εφαρμόσουν την νόμιμη προβλεπόμενη διαδικασία που εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις λαθροθηρίας και δεν υπάρχει καμία περίπτωση συγκάλυψης από την πλευρά του Δ.Σ. του παραπάνω γεγονότος όπως ισχυρίζεται μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να πληγεί το κύρος και το ήθος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, και ως εκ τούτου η σχετική μήνυση θα προχωρήσει απρόσκοπτα, ενισχύοντας την αμερόληπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της Θηροφυλακής στα υπηρεσιακά της καθήκοντα.

Πρωταρχικός στόχος όλων των κυνηγετικών οργανώσεων και των κυνηγών είναι η πάταξη της λαθροθηρίας και η εφαρμογή των σχετικών νόμων για την προστασία του θηράματος και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος, ανεξάρτητα από την ιδιότητα που έχει ο καθένας, γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός του κυνηγού είναι ο Λαθροθήρας.

Για το ΔΣ της Γ ΚΟΠ
Ο Πρόεδρος
Κατσίκας Γεώργιος
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ