ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Παύλος Χρηστίδης: Η δική μας γενιά είναι ένας νέος γενναίος κόσμος (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:47:00 π.μ. |
Παύλος Χρηστίδης: Η δική μας γενιά είναι ένας νέος γενναίος κόσμος (βίντεο)
Παρακολουθήστε παρακάτω την εισαγωγική ομιλία του Παύλου Χρηστίδη, στην εκδήλωση της επιτροπής "Πολιτικές για τη Νέα Γενιά" στο PassPort

Φίλες και φίλοι,

ΣΗΜΕΡΑ, Παίρνουμε το λόγο, για να συνθέσουμε το όραμα μας για την Ελλάδα που Αγαπάμε, στην Ευρώπη που θέλουμε. ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. 

Κάθε νέα Γενιά, είναι ένας νέος κόσμος. Ένας νέος κόσμος σε οράματα, σε προσδοκίες, σε γνώση, σε εμπειρίες , σε δυνατότητες, σε ιδέες. Η καρδιά της επόμενης μέρας χτυπάει σήμερα εδώ. Η ελπίδα γεννιέται. Η δική μας γενιά, είναι ένας νέος γενναίος κόσμος. Γιατί μένει εδώ, στην Ελλάδα. Γιατί αγωνίζεται στο εξωτερικό. Γιατί θέλει να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ο φορέας της Ανατροπής και της Αλλαγής. Είναι ο θεμέλιος λίθος της νέας Ελλάδας. Μπορεί η πραγματικότητα, οι γνώσεις και οι εμπειρίες, να μας διαφοροποιούν από τις Γενιές που προηγήθηκαν. Η αγωνία όμως και ο Αγώνας να στηρίξουμε την Ελλάδα μετά από μία καταστροφή, είναι αυτό που μας ενώνει με τις γενιές που προηγήθηκαν. 

Όπως οι γενιές των παππούδων μας & των γονιών μας, μετά την μικρασιατική καταστροφή, τον πόλεμο, την Χούντα. Εξάλλου έτσι ήταν πάντα η ιστορία αυτού του τόπου. Η εναλλαγή κακών και καλών στιγμών. Έτσι είναι η ιστορία κάθε ανθρώπου. Και μπορεί να λένε ότι ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα, υπάρχουν στιγμές όμως που πρέπει εμείς οι ίδιοι να γιατρεύουμε ό,τι μας πληγώνει. Να αλλάζουμε ό,τι μας μιζεριάζει. Μετά από εφτά χρόνια κρίσης ,διχασμών, παράλογών πολιτικών, αναξιοπιστίας, φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, αμφισβήτησης της Δημοκρατίας και των θεσμών της, όπου τίποτα δεν φαντάζει δεδομένο, έχει έρθει η ώρα να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Σε αντίθεση με ό,τι συνήθισαν να λένε τα τελευταία χρόνια διάφοροι, η χώρα δε χρειάζεται νέους διχασμούς ανάμεσα σε δήθεν παλιούς και δήθεν νέους, ανάμεσα σε δήθεν αριστερούς και δήθεν δεξιούς, ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, δεν αποδίδουν τα μεγάλα λόγια, δεν χτίζονται κάστρα σε μια μέρα. Μόνο γκρεμίζονται. 

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σχέδιο, συμμετοχή, συνέπεια. Έχει έρθει η ώρα να διαμορφώσουμε ένα εθνικό σχέδιο που δίνει ευκαιρίες στους πολλούς. Ευκαιρίες να μορφωθούμε, να δουλέψουμε, να πληροφορηθούμε, να ερωτευτούμε, να διασκεδάσουμε, να ταξιδέψουμε, να κάνουμε οικογένειες. Ένα εθνικό σχέδιο που στηρίζεται στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, στην Δικαιοσύνη, στην δημιουργία θέσεων εργασίας, στην αξιολόγηση και την αξιοκρατία, στην πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος, στην αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, στην στήριξη των μη προνομιούχων, στην ανάδειξη των παραδειγμάτων που θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά. Χρειαζόμαστε συμμετοχή των πολιτών στην πολιτική: με φρέσκα πρόσωπα και φρέσκο λόγο. 

Η πολιτικΉ είναι η δύναμη του πολίτη να αλλάξει τα πράγματα. Και αν οι κάποιοι πολιτικΟΊ τα χάλασαν στη διαδρομή, δεν θα καταστρέψουν και τον προορισμό. Καθένας και καθεμία από εσάς έχει τη δύναμη να αλλάξει τα πράγματα. Χρειαζόμαστε συνέπεια: λίγα είναι τα όμορφα στη ζωή που κατακτώνται εύκολα, και συνήθως κρατάνε ελάχιστα . Όσοι σπατάλησαν το κεκτημένο της μεταπολίτευσης θα κριθούν πολύ αυστηρά. Σήμερα όμως δεν έχουμε το περιθώριο μόνο για αναφορές στο παρελθόν: Το παρόν και το μέλλον φαντάζουν γεμάτα προκλήσεις.: Είναι η δικιά μας συνέπεια και επιμονή στην δύναμη των ιδεών, που θα κρίνει το μέλλον. Ζητήστε από τον διπλανό σας να σας εμπιστευτεί, για να κάνετε μαζί βήματα μπροστά. Όχι για να τον αδειάσετε, μόλις η δουλειά γίνει. Θέλουμε μια νέα συλλογικότητα. 

Τίποτα δεν θέλουμε να μας χαριστεί. Θέλουμε να κερδίσουμε με την αξία μας. Τίποτα δεν θέλουμε να ξεχαστεί. Είμαστε υπεύθυνοι των πράξεων και των λόγων μας. Δεν αναπολούμε το παρελθόν γιατί είμαστε παιδιά της κρίσης. Ονειρευόμαστε το μέλλον, γιατί θέλουμε να την αφήσουμε πίσω μας. Η πολιτική είναι το μέσο επίλυσης προβλημάτων και όχι μία διαδικασία διαπίστωσης τους. Η πολιτική είναι ο χώρος ανάδειξης ιδεών, αξιών και αρχών και όχι το πεδίο τυφλών αντιπαραθέσεων, εμμονών, ματαιοδοξίας. Γιατί Πολιτική είναι η τέχνη του ευτυχισμένου συνάνθρωπού μας , και όχι η τεχνική κατάληψης της εξουσίας. και όσο οραματικό και αν αυτό ακούγεται , τόσο αναγκαίο είναι να ανακαλύψουμε ένα νέο όραμα για την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον κόσμο. Και σ αυτό το όραμα πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει η νέα γενιά του σήμερα, η πιο προσοντούχα γενιά που ανέδειξε ποτέ η χώρα και... είναι πολύ μεγάλη χαρά που μιλάω σε πολλούς από αυτούς και θα μας μιλήσουν πολλοί από αυτούς. Όλοι μαζί μπορούμε και καλύτερα και περισσότερα. 

Σας ευχαριστώ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ