ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας, μέλος της ΕΕΔΥΕ, καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα δράσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:38:00 π.μ. | |
Η Επιτροπή Ειρήνης Αργολίδας, μέλος ΕΕΔΥΕ, καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα δράσης
Την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους καταγγέλλει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και καλεί το λαό σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα δράσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ:
«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, ενημερώνει, αποκαλύπτει και επισημαίνει ακόμα μια φορά - τις κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσα στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών:

Η Ελλάδα συμμετέχει με δύο μονάδες του πολεμικού ναυτικού στην ετήσια άσκηση ανθυποβρυχιακού πολέμου του ΝΑΤΟ “Dynamic Manta 2017”, χρονικής διάρκειας δύο εβδομάδων ανοιχτά της Σικελίας και στο Ιόνιο. Στην άσκηση συμμετέχουν δέκα (10) χώρες - μέλη της λυκοσυμμαχίας ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγεται και η Τουρκία, που συνεχίζει τις απειλές και τις παντοειδείς παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου της χώρας.

Στην άσκηση αυτή - ένας ακόμα κρίκος στη μακριά αλυσίδα ΝΑΤΟικών ασκήσεων - πολεμικής προετοιμασίας - συμμετέχει μια υποομάδα πλοίων “Task Unit 02” της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2, που εδώ κι ένα χρόνο "οργώνει" τη θάλασσα του Αιγαίου, με πρόσχημα το προσφυγικό. Το Αιγαίο με βαριά ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μετατραπεί σε αναπόσπαστο κρίκο των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών σε αντιπαράθεση με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά στις ΗΠΑ, με επαφές που περιλαμβάνουν στελέχη της νέας κυβέρνησης της "μεγάλης συμμάχου". Στην ατζέντα των συζητήσεων - σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά - συμπεριελήφθησαν: Κυπριακό, Ελληνοτουρκικά, Ενέργεια, οι αμερικανικοί σχεδιασμοί στην Ανατολική Μεσόγειο, περιφερειακά ζητήματα "Ασφάλειας", η διεύρυνση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, με τη Σούδα σε πρώτη θέση προσέγγισης - εξυπηρέτησης των αμερικάνικων ενόπλων δυνάμεων και των επιχειρήσεών τους στην ευρύτερη περιοχή.

Η ελληνική κυβέρνηση "παίζει" το χαρτί της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας, το χαρτί της "σταθερότητας" μέσα σε ένα περιβάλλον "αστάθειας" για να ενισχύσει τη θέση της σε όφελος των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης. Οι κίνδυνοι - εξ αυτών των κινήσεων και της επιχείρησης "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" - γίνονται όλο και μεγαλύτεροι για τον ελληνικό λαό σε όλους τους τομείς.

Στα Δυτικά Βαλκάνια η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται με τις αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που η κάθε μια θέλει τα Βαλκάνια δικό της "οικόπεδο" - μοχλό ενίσχυσης της θέσης έναντι των ανταγωνιστών. Στα Βαλκάνια συνενώνονται σε ένα "επικίνδυνο μείγμα": η στρατηγική τους θέση, οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι, η ύπαρξη τεράστιας βάσης των ΗΠΑ στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου κλπ.

Οι αντιπαραθέσεις ΕΕ - Τουρκίας, Τουρκίας - ΗΠΑ κλπ. συνδυάζονται με τις συνεχιζόμενες τουρκικές αξιώσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, "κάτω από τη μύτη" ΝΑΤΟ - Ευρωπαϊκής Ένωσης, που η κυβέρνηση (και τα κόμματα "ευρωπαϊκού προσανατολισμού") παρουσιάζουν στον ελληνικό λαό, ως παράγοντες στήριξης της Ελλάδας, παράγοντες "σταθερότητας και ασφάλειας". Οι ιμπεριαλιστικές ενώσεις ποτέ δεν ήταν, ούτε πρόκειται να γίνουν στο μέλλον παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας για τους λαούς. Είναι παράγοντες πολέμων που διαδέχονται την "ιμπεριαλιστική ειρήνη", με το πιστόλι στον κρόταφο των λαών.

Στο βωμό των συμφερόντων των μονοπωλίων , θυσιάζονται καθημερινά οι λαϊκές ανάγκες με συνεχείς περικοπές μισθών - συντάξεων και δαπανών στους κρίσιμους τομείς ΥΓΕΙΑΣ - ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ σε πλήρη αντίθεση με τον πακτωλό που διατίθεται για την ελληνική συμμετοχή σε όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Σε όλα αυτά τα αρνητικά για τον ελληνικό λαό, έρχεται να προστεθεί και μια νέα πρωτοβουλία της ΕΕ που προωθείται στα σχολεία σε συνεργασία κυβέρνησης και βουλής. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευρωπροπαγάνδας που ξεκινάει από φέτος στα σχολεία κι ακούει στο όνομα: "Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου". Με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, στοχεύει στην "προώθηση των Ευρωπαϊκών αξιών και ιδιαίτερα της πολιτικής - κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, μέσω της καλύτερης γνώσης και κατανόησης από τους μαθητές - μελλοντικούς νέους πολίτες, της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών θεσμών και ιδιαίτερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (...) και τις δυνατότητες για ενεργότερη συμμετοχή τους στο δημοκρατικό γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση". Δεδομένου του ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γίνεται φανερή η στόχευση στις νεανικές συνειδήσεις των μαθητών των Λυκείων, την ίδια ώρα που η ΕΕ προωθεί τα σχέδιά της σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ ή και αυτοτελώς.

Στην Eυρωπαϊκή Ένωση - τις "αξίες" της οποίας εκθειάζει ο Έλληνας πρωθυπουργός - το Ευρωκοινοβούλιο σε ψήφισμά του, προαναγγέλλει ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ, συμπληρωματικά με το ΝΑΤΟ και αυτοτελώς, για την ανάκτηση εδάφους στον ανταγωνισμό με ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία. Προβλέπει συγκρούσεις "υψηλής έντασης" και ετοιμάζει "μάχιμες δυνάμεις".
Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς - πολέμους από τη μια και από την άλλη στη συνεχή συγκάλυψη του επικίνδυνου χαρακτήρα αυτής της εμπλοκής σε συνδυασμό με την αθώωση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η νέα διεθνής κούρσα των εξοπλισμών -στην οποία η Ελλάδα είναι μέσα πυκνώνει τα σύννεφα του πολέμου. Η ΕΕΔΥΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει την αγωνιστική της δράση, τόσο για την αποκάλυψη όλων αυτών όσο και τη συσπείρωση αγωνιστικών δυνάμεων ενάντια στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική που θέτει σε θανάσιμους κινδύνους το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Απαιτείται επαγρύπνηση - οργάνωση - προετοιμασία του λαού
Αγωνιστική εναντίωση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Να κλείσουν οι Ευρωατλαντικές βάσεις και τα στρατηγεία.
Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό μας νοικοκύρη στον τόπο του».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ