ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

“Αργέας ο ημεροδρόμος": Η ταινία του αείμνηστου Βαγγέλη Καζάν που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:13:00 μ.μ. | |
“Αργέας ο Hμεροδρόμος": Η ταινία του αείμνηστου Βαγγέλη Καζάν που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ
 Ο σπουδαίος Ναυπλιώτης (1938 - 2008) ηθοποιός και σκηνοθέτης του νεότερου ελληνικού κινηματογράφου Βαγγέλης Καζάν (Καζατζόγλου) υπήρξε ένθερμος φίλαθλος του Πανναυπλιακού και σε κάθε ευκαιρία παρακολουθούσε την αγαπημένη του ομάδα.

Τη διετία 1979-80 σκηνοθέτησε την ταινία «Αργέας ο Ημεροδρόμος», της οποίας υπήρξε και παραγωγός. Μάλιστα μέρος των γυρισμάτων της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο Ναυπλίου.

Η ταινία στηριζόταν στην ιστορία του Αργείου Ολυμπιονίκη «Αργέα» του ημεροδρόμου (ο αρχαίος ταχυδρόμος). Μέσα από την ταινία περνούν οι μνήμες του ηθοποιού καθώς και οι αντιλήψεις του για τον αθλητισμό, τις σχέσεις των ανθρώπων, τη ρύπανση του περιβάλλοντος κ..τ.λ. 

Ο Βαγγέλης Καζάν σε συνέντευξη του στην τοπική εφημερίδα «Αναγέννηση» την εποχή εκείνη, εξέφρασε το παράπονο του για τη δυσκολία ολοκλήρωσης της ταινίας λόγω οικονομικών προβλημάτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Στιγμιότυπο από τα γυρίσματα της ταινίας "ΑΡΓΕΑΣ Ο ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ", στο οποίο έλαβαν μέρος ποδοσφαιριστές του Πανναυπλιακού. Διακρίνονται από αριστερά: Γκούβερης Κώστας (διαιτητής), Βαμβακάς Τάκης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Καζανάκης, Πέτρου Γιάννης (παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Φιλίνης Ανάργυρος (παλαίμαχος), Καραβίδας Νίκος, Χορμής Γιώργος, Καζάν Βαγγέλης, Καρέλλης Χρήστος, Παγίδας Κώστας, Καράπαυλος Νίκος (δήμαρχος).

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ