ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:25:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου
 Αρχίζουν αύριο, στη μία και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης των Μανιατών κατά των Τούρκων. Ομιλητής θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης, Δημοσθένης Ματάλας, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεδριάζει σήμερα στις 7 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Θα συζητηθούν τρέχοντα θέματα.

Την αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ανακοίνωσε το Τμήμα, μετά την χθεσινή του Συνέλευση. Η τελετή θα γίνει στις 23 Μαρτίου, στις 6,30 το απόγευμα, στο Τμήμα της Καλαμάτας.

Το κρουαζιερόπλοιο Berlin, το πρώτο για το 2017, καταπλέει σήμερα στο λιμάνι της Καλαμάτας. Μεταφέρει 354 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί.

Δέμα με 22,7 κιλά χασίς, εντόπισαν Λιμενικοί, σε βραχώδη ακτή, της θαλάσσιας περιοχής «Ασπούδια» της Νεάπολης Βοιών Λακωνίας.

Το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας, τα πορτοκάλια της Λακωνίας και οι αγκινάρες της Αργολίδας, θα προβληθούν σε ντοκιμαντέρ, σε εκπομπή της ΕΡΤ-2, στις 18 Μαρτίου, στις 6,30 το απόγευμα. Στην εκπομπή «Οι τοπικές κουζίνες ταξιδεύουν στην σκιά του Ταυγέτου, στην πεδιάδα του Ευρώτα, στάση στις Αμύκλες, στους Λακωνικούς πορτοκαλεώνες.

Μία ιστορική απόφαση πήρε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας. Πρόκειται για την ανακήρυξη του Κοσμά, ως «μαρτυρικό χωριό». Είχε καταστραφεί ολοσχερώς απ’ την πυρπόληση των Γερμανών στρατευμάτων κατοχής, στις 29 και στις 30 Ιανουαρίου του 1944.

Δέσποινα Αρσένη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ