ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Συνάντηση εργασίας του Επιμελητηρίου Αργολίδας με το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:54:00 π.μ. |
Συνάντηση εργασίας του Επιμελητηρίου Αργολίδας με το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου
 Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων του Κέντρου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου.

Το Επιμελητήριο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Φώτης Δαμούλος και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Μανώλης Δανούσης.

Το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου εκπροσώπησαν οι κ.κ. Κουτσόγιωργας Νίκος Αντιπρόεδρος του ΚΕΤΕΚ-Π, Τσιατσιάμης Αλέξανδρος Σύμβουλος, Τζελέπης Δημήτριος Διευθύνων Σύμβουλος και Μπιτζής Κωνσταντίνος, Μέλος Δ.Σ., οι οποίοι ενημέρωσαν για τις ενέργειες και το στόχο τους να καταστήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπόρο στην εφαρμογή Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην Επιχειρηματικότητα.

Ειδικότερα, το ΚΕΤΕΚ-Π πρόκειται να αποτελέσει βασικό μηχανισμό εφαρμογής της στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, να λειτουργήσει ως πύλη επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και να αποτελέσει τον εκτελεστικό φορέα των εισηγήσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου.

Σκοπός του Κέντρου είναι η προώθηση της καινοτομίας διαδικασιών, προϊόντων και υπηρεσιών στο τοπικό επιχειρηματικό κύκλωμα μέσα από δράσεις ενίσχυσης της διεπιχειρησιακής συνεργασίας και της διασύνδεσης των τοπικών επιχειρήσεων με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα.

Το Κέντρο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Πελοποννήσου θα εστιάσει τις δράσεις του στους τομείς, που σύμφωνα με την Στρατηγική της Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουν προτεραιότητα. Οι τομείς αυτοί είναι ο Πρωτογενής Τομέας-Αγροδιατροφή και Γαστρονομία, ο Τουρισμός-Πολιτισμός και Δημιουργική Βιομηχανία και οι Οριζόντιες Δράσεις για την Μεταποίηση και Βιομηχανία.

Επιπρόσθετες δραστηριότητες της πρώτης περιόδου θα αποτελέσουν η λειτουργία θερμοκοιτίδας για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που προσανατολίζονται στην καινοτομία και η εκπόνηση αναπτυξιακών μελετών για τοπικούς φορείς με στόχο την ανάδειξη τομέων και δραστηριοτήτων της Περιφέρειας με συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ο Πρόεδρος κ. Φώτης Δαμούλος, τόνισε ότι το Επιμελητήριο Αργολίδας αντιμετωπίζει θετικά την εισήγηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη συγκεκριμένη Δράση και εξέφρασε την πρόθεσή να συμβάλλει στην ενεργοποίηση του Φορέα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ