ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ομιλία του Φώτη Κουρμούση σε Ναύπλιο - Αργος για τα "κόκκινα" δάνεια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. |
Τη Δευτέρα στο Ναύπλιο ο Ειδικός Γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης
   Από το γραφείο του βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα έγινε γνωστό ότι ο κ. Φώτης Κουρμούσης , Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ,θα μιλήσει την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου( 10 πμ) στο Βουλευτικό του Ναυπλίου , προσκεκλημένος του δημάρχου Δημ. Κωστούρου.

Θέμα της ομιλίας είναι ο νέος νόμος για τα ΄΄κόκκινα΄΄ δάνεια που έρχεται σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων. Μετά την ομιλία του ο κ. Κουρμούσης θα απαντήσει σε ερωτήματα που θα υποβληθούν

Nωρίτερα, στις 9 το πρωί , ο κ. Κουρμούσης θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους-Μυκηνών, αλλά και δημότες , για το ίδιο θέμα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο ισόγειο του νέου δημαρχείου.


TO BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ

…..Με την Απόφαση Υ155 (ΦΕΚ 362/11-7-2016) του Πρωθυπουργού διορίστηκε ως Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ο Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος τους τελευταίους 7 μήνες εργάστηκε στο Γραφείο Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ως Συντονιστής της ομάδας εργασίας για τη διαχείρισης ιδιωτικού χρέους και χειρίστηκε ζητήματα, όπως στρατηγική μη εξυπηρετούμενων δανείων, συντονιστικός μηχανισμός δημοσίου – ιδιωτικού τομέα για μεγάλους οφειλέτες, κέντρα εξυπηρέτησης και υποστήριξης δανειοληπτών, γραφείο πίστωσης και πλούτου, φορολογικά κίνητρα για εξωδικαστικές διαδικασίες συμβιβασμού υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, προστασία πρώτης κατοικίας δανειοληπτών και λοιπά θέματα αντιμετώπισης του προβλήματος των «κόκκινων δανείων».

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος:

• στο εξωτερικό:

- Οικονομική Πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP FI)

- Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNDP)

- Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (EEA)

• στην Ελλάδα:

- Υπουργείο Οικονομικών και Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

- Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την προώθηση επενδύσεων

- Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

- Υπουργείο Γεωργίας, Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. 2002

Στον ιδιωτικό τομέα:

• εργάστηκε ως υπεύθυνος έργων (project manager) σε εθνικά επιδοτούμενα προγράμματα υποστηρίζοντας την ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

• διαθέτει εκτενή εμπειρία στην ολοκληρωμένη διοίκηση (total management) μεγάλων οργανισμών και ειδικότερα προωθώντας τα θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αειφόρου ανάπτυξης σε τράπεζες και βιομηχανίες.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Environmental Management) του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει μετεκπαιδευτεί στη Στρατηγική και Ηγεσία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SAID Business School). Είναι διδάκτορας μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Γεννήθηκε το 1976 και έχει ένα γιο 3 ετών.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ