ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Το must πιάτο της εποχής: Αυγά με σπαράγγια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:55:00 π.μ. |
Το must πιάτο της εποχής: Αυγά με σπαράγγια
 Τα αυγά με σπαράγγια είναι σίγουρα μέσα στα τοπ των αγαπημένων πιάτων της εποχής. Αυτό το απλούστατο γεύμα έχει γευστικό κάρμα. Με ενθουσιάζει εδώ και χρόνια το πώς σε 5 λεπτά, εντελώς απλής μαγειρικής, με δύο εκλεκτά υλικά συν λίγο ελαιόλαδο, μπορείς να φτιάξεις κάτι που σε γεμίζει γευστικές ηδονές. Ηδονές πολλές περισσότερες , από περίτεχνα πιάτα με πλειάδα ακριβών ή μη υλικών.

Είναι η εποχή των σπαραγγιών λοιπόν όπου μπορείτε να τα βρείτε ολόφρεσκα και στην λαϊκή αγορά, αβγά επίσης υπάρχουν και η ομελέτα με σπαράγγια μπορεί να γίνει το μεσημεριανό σας.

Υλικά για 4 άτομα

-10 σπαράγγια πράσινα
-8 αυγά φρέσκα
-1 ποτήρι γάλα
-100 γραμμάρια μπέηκον ή ζαμπόν (προαιρετικά)
-Λίγο φρέσκο μαϊντανό
-1 κουταλιά ελαιόλαδο
-1 κουταλιά βούτυρο
-Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση


-Καθαρίστε τα σπαράγγια από το σκληρό μέρος και βράστε τα σε καυτό νερό, για 3-4 λεπτά

-Προσοχή να μη λυώσουν

-Ροδίστε τα σπαράγγια απαλά σε τηγάνι, με το βούτυρο -Βάλτε τα στην άκρη

-Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε το μπέηκον ή το ζαμπόν, αν το επιλέξετε -Βάλτε τα στην άκρη

-Ρίξτε το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Τοποθετήστε τα σπαράγγια στη μέση, ρίξτε από πάνω το μπέηκον

-Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και ρίξτε τα στο τηγάνι

-Σηκώστε λίγο τα σπαράγγια για να πάει το αυγό από κάτω και να ψηθεί

-Ρίξτε αλάτι και πιπέρι

-Ρίξτε το μαϊντανό παντού ψήστε ακόμη λίγο, διπλώστε την ομελέτα στα δύο και έτοιμη για… φάγωμα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ