ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Εντυπωσίασε με τη Μισιρλού η φιλαρμονική μπάντα του σχολείου West Bend στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:37:00 μ.μ. |
Εντυπωσίασε με τη Μισιρλού η φιλαρμονική μπάντα του σχολείου West Bend στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Η φιλαρμονική μπάντα του σχολείου West Bend από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οκταήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής τους στην Ελλάδα  επισκέφθηκε το Ναύπλιο.

Οι μαθητές που αποτελούν την μπάντα του West Bend παρελάσουν την Δευτέρα 27/3 παιανίζοντας στους δρόμους της παλιάς πόλης.
Η μπάντα ξεκίνησε αποδίδοντα γνωστά κομμάτια από την πλατεία Τριών Ναυάρχων (πλατεία Δημαρχείου) και διάσχισε την παλιά πόλη καταλήγοντας από τον μεγάλο δρόμο στην πλατεία Συντάγματος.
Την μπάντα παρακολούθησε και ο Δημαρχος Ναυπλιέων ο οποίος ενθουσιάστηκε από την απόδοση των κομματιών ενώ συνομίλησε με την επικεφαλής της αποστολής και χάρισε ένα αναμνηστικό στο αμερικάνικο σχολείο.
Κάτοικοι και επισκέπτες ενθουσιάστηκαν στο άκουσμα της Μισιρλού που πρωτοπαίχτηκε από τη ρεμπέτικη ορχήστρα του Μιχάλη Πατρινού στην Αθήνα, το 1927, Το τραγούδι διασκευάστηκε από των surf κιθαρίστα Ντικ Ντέιλ (Dick Dale) στη δεκαετία του '60, όταν κάποιος απ' το κοινό του τον ρώτησε αν μπορούσε να παίξει ένα ολόκληρο τραγούδι πάνω σε μια μόνο χορδή της κιθάρας. Η εκτέλεση του Ντέιλ ήταν αυτή που έκανε γνωστό το τραγούδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.και έκτοτε γνώρισε χιλιάδες εκτελέσεις με γνωστότερη το 1963, απο τους Beach Boys στο άλμπουμ τους Surfin' USA που αποθέωσε το τραγούδι στα πέρατα του κόσμου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ