ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Με επιτυχία η 11η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:48:00 π.μ. |
Με επιτυχία η 11η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ"
 «Δεν αγαπώ τους ανθρώπους που δεν αγαπούν τα τραγούδια. Σ’ αυτό τον τόπο έλειψε και το ψωμί και η ελευθερία αλλά το μπερεκέτι των τραγουδιών μάς χόρτασε, μας χάιδεψε, μας ζέστανε. Τα τραγούδια μάς αναθρέψανε. Πολλές καίριες στιγμές μας, τις έχουμε συνδέσει με τα τραγούδια που λέγαμε μόνοι μας ή με παρέα. Άλλες αλησμόνητες στιγμές τις δημιούργησε στα ξαφνικά ένα τραγούδι που μας περιέθαλψε στην ατμόσφαιρά του, ξεσκάλισε μέσα μας κάτι, χάραξε ένα νέο δρομάκι για τη θέαση της ζωής».

Με τα λόγια της συγγραφέως Ιωάννας Καρυστιάνη υποδέχθηκε η Αντιπρόεδρος του συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ, κ. Χαρά Νίκα, τους μαέστρους και τους χορωδούς που τίμησαν με την παρουσία τους και με το τραγούδι τους το 11ο Χορωδιακό Φεστιβάλ που οργάνωσε ο Σύλλογος το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μ. Αλέξανδρος».

Με συνδιοργανωτή την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ευγενική χορηγία του Επιμελητηρίου Αργολίδας και την δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας «Μέγας Αλέξανδρος» από τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, ο Σύλλογος κατόρθωσε και φέτος να οργανώσει μια υπέροχη βραδιά που ήταν αφιερωμένη στον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη. Όμως έκτακτες υποχρεώσεις του μαέστρου, καθαρά προσωπικές, δεν του επέτρεψαν να είναι κοντά μας. Η τιμητική εκδήλωση προς τιμή του θα προγραμματιστεί στο μέλλον.

Τη βραδιά αυτή τίμησαν με ξεχωριστά ρεπερτόρια οι χορωδίες:

Παιδική Χορωδία ΤΕΛΕΣΙΛΛΑΣ , με μαέστρο την καθηγήτρια Μουσικής κ. Αναστασία Σταματοπούλου. Ο παλιάτσος, Δεν μπορώ, Φωτιά στα σύνορα της γης, ήταν μερικά από τα τραγούδια που παρέσυραν και το ακροατήριο σε ένα συνεχές χειροκρότημα αλλά και στο να τραγουδά μαζί με τους μικρούς χορωδούς.

Η Μεικτή χορωδία Πύργου ακολούθησε με μαέστρο τον κ. Θεόδωρο Παναγόπουλο. Με παλιά τραγούδια του Τσιτσάνη, του Σακελλάριου, του Τραϊφόρου μας θύμισαν τους άξιους και διαχρονικούς δημιουργούς που μας κρατούν τραγουδιστικά ζωντανούς.

Η Χορωδία «ΑΠΟΛΛΩΝ» Πατρών με μαέστρο τον κ. Θεμιστοκλή Δράμη συνέχισε το πρόγραμμα με ένα ρεπερτόριο γεμάτο Ελλάδα. Μια ομάδα-χορωδία με μεράκι και αγάπη για τη μουσική μας τραγούδησαν Τα Κύθηρα, Του παραδείσου λεμονιά, Αλληλούια και μας οδήγησαν με το Καληνύφτα ως την κάτω Ιταλία! 
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έκλεισε η Μεικτή Χορωδία του Συλλόγου ΤΕΛΕΣΙΛΛΑ, με μαέστρο τον κ. Γιάννη Κόντη, στο πιάνο την κ. Αναστασία Σταματοπούλου, στο μπουζούκι τον κ. Άρη Μιχαλόπουλο και στο τουμπελέκι τον κ. Παναγιώτη Ρέντα. Ελύτης, Τσιτσάνης, Σακελλαρίδης, Χατζιδάκις, πλημμύρησαν για λίγο τις ψυχές μας, διέτρεξαν τον νου μας και μας υπενθύμισαν πως η μουσική έκφραση, πέρα από ευχαρίστηση, αποτελεί και ιστορικό εργαλείο μιας και κουβαλάει στον πυρήνα της κωδικοποιημένα όλα εκείνα τα στοιχεία που μας έπλασαν σαν λαό, που μας οδήγησαν σοφά μέσα από δύσκολες, συχνά, διαδρομές ως εδώ που στεκόμαστε σήμερα.

Τέλος, όλες μαζί οι χορωδίες έκλεισαν την εκδήλωση τραγουδώντας το τραγούδι «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημ. Καμπόσος, ο βουλευτής κ. Ανδριανός, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Συλλόγων και φορέων, γονείς και φίλοι των χορωδών.

Η Χορωδία ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο 2ήμερο φεστιβάλ που οργανώνει το Μουσικό Εργαστήρι Ναυπλίου 29-30 Απριλίου 2017.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ