Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Συνάντηση με τον Βασίλη Βασιλικό στο Ναύπλιο 50 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του θρυλικού «Ζ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:50:00 π.μ. |
 Συνάντηση με τον Βασίλη Βασιλικό στο Ναύπλιο 50 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του θρυλικού «Ζ»
Το Φουγάρο και οι εκδόσεις Gutenberg σας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Βασίλη Βασιλικό την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 8 μ. μ. στο Φουγάρο (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο) με αφορμή την επανέκδοση του θρυλικού «Ζ» 50 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση.

Ο Βασίλης Βασιλικός θα συνομιλήσει με τον Γιάννη Στάμο, υπεύθυνο της βιβλιοθήκης Ανθός του Φουγάρου, και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Ζ - Φανταστικό Ντοκιμαντέρ Ενός Εγκλήματος

Το μυθιστόρημα-ντοκουμέντο για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη (1963), ένα βιβλίο-σύμβολο, ένα μυθιστόρημα-σταθμός στην ελληνική λογοτεχνία. Γραμμένο σχεδόν παράλληλα με την εξέλιξη των γεγονότων και της δίκης που συντάραξε την Ελλάδα, το Ζ εκδόθηκε για πρώτη φορά στα μέσα της ταραγμένης δεκαετίας του 1960. "Λογοτεχνικό ρεπορτάζ" ή "φανταστικό ντοκιμαντέρ ενός εγκλήματος", κατά τον ίδιο τον Βασίλη Βασιλικό, κινείται στα όρια μεταξύ λογοτεχνίας και δημοσιογραφίας, με τον συγγραφέα να ενορχηστρώνει το δημοσιογραφικό και το προανακριτικό υλικό της υπόθεσης Λαμπράκη. 

Το Ζ, ακόμη σήμερα, συνεχίζει να προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον, γιατί παραμένει ανοικτό και διαθέσιμο σε νέες ερμηνείες και σηματοδοτήσεις.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ