ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ομιλία στη Μελβούρνη για την μάχη των ANZAC το 1941 σε Αργολίδα και Κόρινθο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:19:00 π.μ. |
Ομιλία στη Μελβούρνη για την μάχη των ANZAC το 1941 σε Αργολίδα και Κόρινθο
 Με αφορμή τη συμπλήρωση 76 χρόνων από τη μάχη της Διώρυγας της Κορίνθου, ο ιστορικός Jim Claven πρόκειται να δώσει ενημερωτική ομιλία για τη συμμετοχή των αυστραλιανών ένοπλων σωμάτων στη μάχη της Κορίνθου και της γύρω περιοχής της Αργολίδας κατά τη διάρκεια της ελληνικής εκστρατείας του 1941.

Η διοργάνωση είναι της Παναργολικής Φιλανθρωπικής Αδελφότητας και του Παγκορινθιακού Συνδέσμου Μελβούρνης και Βικτώριας.

Η ομιλία θα δοθεί την Πέμπτη, 27 Απριλίου στο Δημαρχείο Νόρθκοουτ, με ώρα έναρξης τις 7μμ και είσοδο ελεύθερη.

Πρόκειται για μία από τις πιο καθοριστικές μάχες για την υπεράσπιση της Ελλάδας σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία που διαχωρίζει την Πελοπόννησο από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Επιστρατεύοντας αρχειακό και σύγχρονο φωτογραφικό υλικό, η παρουσίαση του Jim Claven αναφέρεται σε αυτή την ολοήμερη μάχη με τη συμμετοχή Αυστραλών στρατιωτών κυρίως από τη Μελβούρνη και τη Βικτώρια.

Σύμφωνα με τον ιστορικό, υπήρξε η πρώτη φορά που αυστραλιανές και άλλες συμμαχικές δυνάμεις αντιμετώπισαν επίθεση από Γερμανούς αλεξιπτωτιστές μέθοδος που θα επαναλαμβανόταν λίγες εβδομάδες αργότερα στην Κρήτη.

Πολλοί από τους στρατιώτες σκοτώθηκαν, άλλοι τραυματίστηκαν και γύρω στους 200 πιάστηκαν αιχμάλωτοι. Ορισμένοι κατάφεραν να διαφύγουν νότια κατά μήκος των ακτών της Πελοποννήσου όπου θα συνέχιζαν να μάχονται στο πλευρό των Συμμάχων.

Ανάμεσα σε αυτούς που έλαβαν τιμητική αναγνώριση για την γενναιότητά τους ήταν ο 27χρονος αγρότης από το Geelong Henry Dean, και ένας 35χρονος πωλητής παπουτσιών από το South Yarra.

Η ιστορία της Αργολίδας και της Κορίνθου του 1941 θεωρείται ουσιαστικά μια μικρογραφία της εκστρατείας στην Κρήτη και την Ελλάδα.

Η παρουσίαση του Jim Claven είναι μέρος των εκδηλώσεων που οργανώνονται φέτος για την 76η επέτειο της εκστρατείας από το Συντονιστικό Συμβούλιο Μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ