ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Για το χειρούργο Σωτήρη Ζαμτράκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:03:00 μ.μ. |
Για το χειρούργο Σωτήρη Ζαμτράκη
 Έφυγε πρόωρα από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα μετά από ατύχημα ο χειρουργός Σωτήρης Ζαμτράκης. Υπηρέτησε ως Νοσοκομειακός γιατρός με μεγάλη αφοσίωση και πάθος την υγεία της Αργολίδας, αγάπησε και τίμησε το Ναύπλιο, την Αργολίδα και τους κατοίκους της. 

Ήρθε στην Αργολίδα το 1983 ως νεαρός επιμελητής, σε ένα Νοσοκομείο που μέχρι τότε ήταν απαξιωμένο και ένας χώρος που φιλοξενούσε ηλικιωμένους που ήταν στο τελικό στάδιο κάποιας χρόνιας αρρώστιας. Με το φλογερό πάθος του νέου χειρουργού και έχοντας θητεύσει στα χρόνια της ειδικότητας του κοντά στον «αιρετικό» μεγάλο χειρουργό Αυλάμη με την εργατικότητα και την επάρκεια που τον διέκρινε άλλαξε ριζικά τον προσανατολισμό του Νοσοκομείου Ναυπλίου και ξεκίνησε με πενιχρά μέσα να πραγματοποιεί μεγάλης βαρύτητας επεμβάσεις. 

Περνούσε ατέλειωτες ώρες στο Νοσοκομείο αφού παρακολουθούσε μόνος του τους χειρουργημένους ασθενείς. Λατρεύτηκε κυριολεκτικά από τον κόσμο για το σπουδαίο έργο του και την αφοσίωση του στον ασθενή. Παρέμεινε 6 χρόνια στο Ναύπλιο πάντα ενεργός χειρουργός και το 1989 επέστρεψε στο Νοσοκομείο του νησιού του.

Τον θεωρώ ως τον κύριο θεμελιωτή της Χειρουργικής κλινικής της Ν/Μ Ναυπλίου. Τον είχα προσκαλέσει πριν 2 χρόνια να τον τιμήσουμε για το έργο του, είχαμε μιλήσει μαζί, δεν μπορούσε λόγω υποχρεώσεων και το είχαμε αφήσει για την επόμενη φορά που θα κάναμε κάποια εκδήλωση στο Ναύπλιο. Η χειρουργική κλινική της Ν/ Μ Ναυπλίου πενθεί την απώλεια του φίλου μας Σωτήρη μεταφέρουμε τον πόνο και την συμπαράστασή μας στην οικογένειά του(ιδιαίτερη μνεία στην σύζυγό του Στέλλα) και απευθύνουμε από εδώ αίτημα για βράβευσή του προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας με αφορμή το Πολυθεματικό Συνέδριο που διοργανώνει στο τέλος Απρίλη.

Καλό σου ταξίδι φίλε Σωτήρη. Θυμάμαι τις ατέλειωτες συζητήσεις στον κήπο του σπιτιού σου για τα Νοσοκομεία της Αργολίδας και τον ενεργό ρόλο που έπρεπε να παίξουμε για την αναβαθμισή τους

Ο φίλος σου και συνεργάτης σου

Παναγιώτης Γκανάς
Συντονιστής Δντής Χειρουργικής κλινικής Ν/Μ Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ