ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Τιμή για το Αίγιο στο Ναύπλιο - Επιθυμία του Δημάρχου Αιγιαλείας να «αδελφοποιηθούν» οι δύο πόλεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:01:00 μ.μ. |
Τιμή για το Αίγιο στο Ναύπλιο - Επιθυμία του Δημάρχου Αιγιαλείας να «αδελφοποιηθούν» οι δύο πόλεις
Ο Ιστορικός Σύλλογος «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» του Ναυπλίου, διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλήτρια την κ.Βάνα Μπεντεβή, με θέμα: «Η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας,(26 - 30 Ιαν.1821): το γεγονός, που δρομολόγησε την έναρξη της Επανάστασης του 1821».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Απριλίου, στην Ιστορική αίθουσα του «Βουλευτικού»-ιδιαίτερα τιμητική χειρονομία για την κ. Μπεντεβή-καθώς υπήρξε η Πρώτη Βουλή των Ελλήνων(!), ενώ εκεί εξελίχτηκε και η ιστορική πλέον, «Δίκη του Κολοκοτρώνη(!) 
Η ομιλήτρια, εξέπληξε και συγκίνησε το εκλεκτό ακροατήριο, με το γνωστό γλαφυρό της ύφος και τις απεριόριστες γνώσεις της. Στην αρχή η κ. Μπεντεβή, αναφέρθηκε στους στενούς Ιστορικούς δεσμούς, που συνδέουν τις δύο πόλεις, - τονίζοντας, ότι το Αίγιο είναι η πόλη των Μεγάλων Αποφάσεων και των Συνεδρίων από την αρχαιότητα -καθώς στο Αίγιο συγκεντρώθηκαν οι «Αργείοι» του Αγαμέμνονα και οι άλλοι Έλληνες, προκειμένου να αποφασίσουν, για τον Τρωϊκό πόλεμο! Το Αίγιο υπήρξε και η έδρα της «Αχαϊκής Συμπολιτείας και στη Βοστίτσα, συγκεντρώθηκαν πάλι, το Γενάρη του 1821, για να συζητήσουν «περί του πρακτέου» και να δρομολογήσουν τον Αγώνα! Αλλά, αναφέρθηκε και στους δύο Μεγάλους της Επανάστασης, που η πορεία τους, υπήρξε εκπληκτικά κοινή(!). Τον Ανδρέα Λόντο δηλ. και τον Ρήγα Παλαμήδη! Και τόνισε η ομιλήτρια, ότι ο στόχος της παρουσίασης αυτής, ήταν να «γνωστοποιηθεί η Μυστική Συνέλευση και η σημασία της για την έναρξη του Αγώνα του 1821», αλλά και να βρει τη θέση της η πόλη του Αιγίου, δίπλα στις πρωταγωνίστριες πόλεις: Καλάβρυτα, Καλαμάτα, Πάτρα, Ναύπλιο και Αίγιο(!).
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ναυπλίου, κ. Δημ.Κωστούρος, ο βουλευτής Αργολίδος κ. Ανδριανός, όλο το Δ.Σ. του συλλόγου «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, αρχών αλλά και πολλοί Αιγιώτες, που ζουν στο Ναύπλιο! 
Την κ. Μπεντεβή, τίμησε με την παρουσία του και ο δήμαρχός Αιγιαλείας. κ. Αθαν. Παναγόπουλος, με τη σύζυγό του, καθώς και η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κ. Μαίρη Τσουκαλά, προσκεκλημένοι και οι δύο από το σύλλογο. 
Ο δήμαρχος Αιγιαλείας, παίρνοντας το λόγο, τόνισε, ότι το Αίγιο, κάνει και θα κάνει ενέργειες, ώστε να ενισχυθεί η «ιστορική του ταυτότητα», ενώ εξέφρασε την επιθυμία να «αδελφοποιηθούν» οι δύο ιστορικές πόλεις Ναύπλιο- Αίγιο! Σημειωτέον, το Ναύπλιο, έχει αδελφοποιηθεί, τόσο με πόλεις της Ελλάδας, αλλά και με πόλεις του εξωτερικού (με το ΄Οττομπουργκ της Βαυαρίας, το Νάις της Αμερικής, την Πάδοβα κ.ά.).
Η φιλοξενία ήταν άριστη και από την πλευρά του Δήμου Ναυπλιέων και από το Σύλλογο. Ο πρόεδρος του «ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ» κ. Σπαντιδέας και τα μέλη του Δ.Σ., ξενάγησαν τους Αιγιείς στο Ναύπλιο. Ο κ. Χρήστος Γκούμας, πρ. Λιμενάρχης Ναυπλίου- Αιγιώτης- έκανε τα πάντα, για να ευχαριστήσει τον κ.Δήμαρχο και την ομιλήτρια. Την κ. Μπεντεβή συνώδευαν και τα μέλη της ΙΛΕΑ. Κ. Μάτα Μαγκανιώτη και Μαρία Μουρίκη.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ