ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Αναμορφώθηκε το πάρκο Σαγιά στην πλατεία Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:19:00 μ.μ. |
Αναμορφώθηκε το παρκάκι του Σαγιά στην πλατεία Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο
Το μικρό πάρκο που βρίσκεται στην πλατεία Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο αναμορφώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων με καθαρισμό, νέες φυτεύσεις, χλοοτάπητα και ηλεκτρική εγκατάσταση για την τοποθέτηση φωτιστικών.
Πρόκειται για το πάρκο Σαγιά αφιερωμένο στον αείμνηστο Δήμαρχο (1946 -1966) της πόλεως του Ναυπλίου Δημήτριο Σαγιά όπου είναι και όχι βέβαια τυχαία, τοποθετημένη η προτομή του.
Η προτομή του Δημητρίου Σαγιά τοποθετήθηκε εκεί καθώς ως δημαρχος ηταν αυτός που μερίμνησε ώστε να γίνει η διαμόρφωση και η εκτεταμένη φύτευση με πεύκα στην περιοχή ενώ από μαρτυρίες ηταν η αγαπημένη του τοποθεσία. 
Από την αριστερή πλευρά της πλατείας ξεκινά ο "χωμάτινος δρόμος" που ενώνει την παραλία της Αρβανιτιάς με την Καραθώνα. Μία διαδρομή δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο πράσινο και με εκπληκτική θέα. 
 Από τη δεξιά πλευρά ξεκινά ο πλακόστρωτος δρόμος που ενώνει την Αρβανιτιά με το λιμάνι του Ναυπλίου. Η διαδρομή ονομάζεται  "Γύρος της Αρβανιτιάς", προσφέρει εκπληκτική θέα του Αργολικού κόλπου και ειναι μια αγαπημένη διαδρομή για ντόπιους και επισκέπτες. 
Ενώ από την πλατεία ξεκινούν και τα σκαλοπάτια για την περίφημη παραλία Αρβανιτιάς που χρησιμοποιούν τους καλοκαιρινούς μήνες ντόπιοι και επισκέπτες για το μπάνιο τους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ