ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Εξαιρετικό αποτέλεσμα από την συντήρηση των εικόνων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου από την Εθνική Πινακοθήκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:59:00 μ.μ. |
Εξαιρετικό αποτέλεσμα από την συντήρηση των εικόνων του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου από την Εθνική Πινακοθήκη
Η εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπως ηταν και όπως παραδόθηκε μετά την συντήρηση 

 Το τμήμα Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, στην Αθήνα, ύστερα από αίτημα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού, συντήρησε φορητές βυζαντινές εικόνες των ιστορικών Ιερών Ναών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου.
Μία από τις εικόνες που έχουν συντηρηθεί είναι και η Κοίμηση της Θεοτόκου όπου μπορεί κανείς να δει την σπουδαία και επιστημονική δουλειά που έχει γίνει, δηλαδή πως ήταν πριν και πως είναι μετά την συντήρηση.
Ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού π. Ελευθέριος Μίχος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, στον Διευθυντή κ. Δουλγερίδη και τους συντηρητές του τμήματος Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, κυρίως όμως, στον Ναυπλιώτη Πρόεδρο της Εθνικής Πινακοθήκης και πρώην πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Απόστολο Μπότσο για τις ενέργειές του. 
Η εικόνα τοις Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι έργο του μοναχού Ανανία ,όπως γράφει πάνω στην εικόνα.

Γίνεται γνωστό,ότι στις 23 Απριλίου 2017,η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου,και πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής,Σάββατο 22 Απριλίου,στις 7:30 το απόγευμα θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός. Την ημέρα της εορτής, Κυριακή 23 Απριλίου στις 7 το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος,και εν συνεχεία θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Νεκταρίου. Επίσης θα εκτεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου.

ΕΚ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ