ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Μετεωρολογικός σταθμός στο Εσπερινό ΓΕΛ Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:02:00 μ.μ. | |
Μετεωρολογικός σταθμός στο Εσπερινό ΓΕΛ Ναυπλίου
Το Εσπερινό ΓΕΛ Ναυπλίου, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιεί εγκατέστησε στο χώρο του σχολείου μετεωρολογικό σταθμό για την παροχή μετεωρολογικών ενδείξεων. 
Να σημειωθεί ότι το σχολείο μας, ως Oracle Member Institute, επιλέχθηκε μαζί με 999 ακόμα σχολεία σε όλο τον πλανήτη για τη δωρεά του εξοπλισμού από την Oracle και το RaspberryPi Foundation. 
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2016-2017 οι μαθητές της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης της Δ’ τάξης του σχολείου σε συνεργασία με τον καθηγητή πληροφορικής κ. Παταρίδη Γεώργιο σχεδίασαν, υλοποίησαν και τελικά τοποθέτησαν το μετεωρολογικό σταθμό. 
Μια δημιουργική εργασία της οποίας οι ενδείξεις θερμοκρασίας, υγρασίας, ατμοσφαιρικής πίεσης, βροχόπτωσης, κατεύθυνσης και ταχύτητας του ανέμου που λαμβάνονται και καταγράφονται από τους αισθητήρες κάθε 5 λεπτά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μετεωρολογική, στατιστική ή απλή ενημερωτική χρήση (προς το παρόν μόνο από τους εμπλεκόμενους φορείς). 
Ο μετεωρολογικός σταθμός θα χρησιμοποιηθεί έτσι ώστε αρχικά να εμπλακούν και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου όχι μόνο στο πλαίσιο του μαθήματος της πληροφορικής αλλά σε μια διαθεματική προσέγγιση του θέματος. Τελικός στόχος μας είναι η καταγραφή, διάθεση και χρήση των ενδείξεων του μετεωρολογικού σταθμού από κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Διευθύντρια
Τράκα Βασιλική
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ