ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Στρατηγική Συνεργασία Δικτύωσης Αραδίππου, Ναυπλίου, Ελευσίνας και Ραφήνας-Πικερμίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. |
Στρατηγική Συνεργασία Δικτύωσης Αραδίππου, Ναυπλίου, Ελευσίνας και Ραφήνας-Πικερμίου
 Με αποφασιστικότητα, δυναμισμό και πνεύμα συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία η Συνάντηση Δικτύωσης μεταξύ των Δήμων Αραδίππου, Ναυπλίου , Ελευσίνας και Ραφήνας-Πικερμίου ώστε αυτές να αναπτυχθούν ως Έξυπνες Πόλεις στην ευρύτερη περιοχή Ελλάδας – Κύπρου στο Nοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης.

Κατά τη συνάντηση, υπήρξε πολύπλευρη εκπροσώπηση από ανώτατα στελέχη των αντίστοιχων Δημαρχείων και Δημοτικών Συμβουλίων.

Η παρουσία όλων και οι εισηγήσεις των ομιλητών τόνισαν την ανάγκη και το όραμα των Δημοτικών Αρχών για τη συντονισμένη απορρόφηση και επένδυση των διαθέσιμων Eυρωπαϊκών κονδυλίων.
Στη συνάντηση επίσης ήταν παρόντες και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αραδίππου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτριος Κωστούρος.

Οι Δήμαρχοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα Ανώτατα Στελέχη των εκπροσωπούμενων Δήμων στη συνάντηση, επισφράγισαν την πολιτική βούληση για δημιουργία διαδημοτικής συνεργασίας μέσω της έγκρισης από τα Δημοτικά Συμβούλια για όλα τα μέλη του Δικτύου με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας η οποία θα ιδρύσει μόνιμη στρατηγική συνεργασία και θα επιτρέπει:

(α) την από κοινού εκπροσώπηση των Δήμων Μελών του Δικτύου στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Ελλάδας και Κύπρου αλλά και στα ευρύτερα Ευρωπαϊκά Προγράμματα,
(β) την εκπροσώπησή τους στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Πόλεων σε Ενεργειακή Μετάβαση “Energy Cities” και
(γ) τη συμμετοχή τους σε διεθνείς συνεργασίες οι οποίες θα μπορούν να περιλαμβάνουν Διεθνείς Επενδυτές περιλαμβανομένων Ευρωπαϊκών Πολυεθνικών Εταιρειών αλλά και Πολυεθνικών Εταιρειών από Τρίτες Χώρες.

Οι Δήμοι θα ενδυναμώσουν τη συνεργασία τους μέσω των διαύλων επικοινωνίας για τη βέλτιστη αξιοποίηση της δικτύωσης με την υποβολή νέων προτάσεων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών. Επίσης η διαδημοτική συνεργασία θα μελετά, θα αναπτύσσει και θα υποβάλλει από κοινού προτάσεις με θέμα τις πολιτικές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θεματικό τομέα “Smart Cities and Communities”.

Η συνεργασία των Έξυπνων Πόλεων εκτιμάται ότι θα εκπροσωπεί πληθυσμό περί τους 120.000 Πολίτες.
Τη συνάντηση χαιρέτησε ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για Ενεργειακή Μετάβαση “Energy Cities” http://www.energy-cities.eu/ με την παρουσία και παρουσίαση της εκπροσώπου του Ms Blandine Pidoux.
Διοργανωτές της συνάντησης ήταν ο Δήμος Αραδίππου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο https://www.ntua.gr/en/ και το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων http://www.irtea.gr/
Εντυπωσιακή κατά τη συνάντηση ήταν η παρουσίαση της Πολυεθνικής Κινεζικής Εταιρείας Huawei http://www.huawei.com/en/ η οποία παρουσίασε πραγματικές εφαρμογές συστημάτων Έξυπνων Πόλεων. Η παρουσίαση είχε πλούσια πληροφόρηση από το πρόσφατο Huawei Forum 2017 στο οποίο οι διοργανωτές συμμετείχαν.

Οι Δήμοι παρουσίασαν τις υφιστάμενες υποδομές και εμπειρίες τους σε εφαρμογές θεματικών εννοιών Έξυπνων Πόλεων, περιλαμβανομένων εφαρμογών Λιμένων με Ευφυείς Χώρους Στάθμευσης για μεγάλες ροές ταξιδιωτών (Ραφήνα-Πικέρμι) και εφαρμογές Ενέργειας, Παιδείας και Πολιτισμού (Αραδίππου, Ναύπλιο, Ελευσίνα). Ο Δήμος Αραδίππου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο επενδυτικό του πρόγραμμα σε Ευφυές Δίκτυο το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκ. ευρώ. Το πρόγραμμα αυτό το αναπτύσσει ο Δήμος σε συνεργασία με την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας και την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε επίσης στις Εκπαιδευτικές Δράσεις για Έξυπνες Πόλεις που ο Δήμος αναπτύσσει σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ