Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Το είδαμε και αυτό: Διάφανος καφές!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:55:00 μ.μ. |
Το είδαμε και αυτό: Διάφανος καφές!
Λέγεται «Clr Cff» (Clear Coffee). Έχει την όψη νερού, αλλά είναι καφές. Είναι εμφιαλωμένος, πίνεται κρύος ή σε κοκταίηλ.
Οι φιάλες είναι μεγάλες, μπορούν να κρατήσουν μια ολόκληρη μέρα. Η γεύση είναι δυνατή, έχει καφείνη και δίνει ενέργεια. Την εταιρεία CLR CFF ίδρυσε ο Σλοβάκος David Nagy και ο αδελφός του ο Adam, όταν ζούσαν στο Λονδίνο, σύμφωνα και με ρεοπορτάζ του mymodernment.com
Ο «Διάφανος Καφές» παρασκευάζεται από κόκκους ποικιλίας Arabica και νερό, με μυστικές μεθόδους «που χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά» (όπως εξηγούν οι εφευρέτες). Όχι χημικά πρόσθετα, όχι γλυκαντικές ουσίες, όχι γεύσεις (τύπου φουντούκι, βανίλια και συναφή).
Οι αδελφοί Nagy εξήγησαν στην «The Evening Standard» ότι «ήμασταν γεροί καφεπότες. Όπως πολλοί άλλοι, παλεύαμε με τους λεκέδες στα δόντια που δημιουργούσε ο καφές. Δεν υπήρχε κάτι στην αγορά να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας, κι έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή».
Ύστερα από πειράματα τριών μηνών, τελειοποίησαν ένα ποτό του οποίου η γεύση είναι σαν ενός κρύου καφέ που έχει βγει από καφετιέρα. Σε κάθε φιάλη, περίπου 100 γραμμάρια καφεΐνης, λίγο περισσότερο από την καφεΐνη που έχει μια νορμάλ κούπα καφέ.
Προς το παρόν, κυκλοφορεί στο Λονδίνο (σε λίγο εμφανίζεται στον Καναδά) και αργά ή γρήγορα θα έρθει και στην Ελλάδα.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ